Svensk 14-åring på prøve i august

Den svenske 14-åringen Markus Johansson fra Hagahöjden skal prøvespille i august. - Jeg begynner allerede å bli nervøs, uttaler han til folkbladet.se.

Markus Johansson spiller for den svenske klubben Hagahöjden BK, er 14 år, spiller spiss og har Liverpool som favorittlag. I august skal han på prøvespill hos Liverpool FC.
- Jeg fikk greie på det i forrige uke. Det skal bli svært artig. Ingen tvil om at det er det største jeg har vært med om hittil, sier talentet.

Etter å ha scoret i bøtter og spann for klubbens ungdomslag fikk Markus Johansson sjansen på førstelaget mot slutten av fjorårssesongen. Sukesessen lot ikke vente på seg. I debuten mot BK Derby i 4. divisjon, avdeling Östra i Östergötlands Fotbollforbund, gjorde unggutten mål direkte, og ble flyttet opp i førstelagsstallen dette året.
- Det har blitt tre mål i serien og syv eller åtte totalt med trenings- og cupkamper, forteller Johansson.

Når Liverpool fikk i stand en fotballskole i Karlstad i fjor sommer, så nølte han ikke med å melde seg på. Nå venter en ny sjanse til å vise seg frem for Liverpool.
- Vi har holdt kontakten med deres svenske speider. Jeg vet ikke så mye mer enn at jeg skal til Liverpool i august og trene et par dager med deres ungdomslag.

Markus er 175 centimeter høy og veier 62 kilo, og han er vanskelig å stoppe når han får opp farten. Han tviler aldri på om han skal utfordre motstanderen og går ofte direkte på mål.
- Det er hurtigheten som er min styrke. Så synes jeg selv at jeg er ganske sterk, jeg står godt i mot. Jeg er brukbar teknisk og gjør en del mål.

Hagahöjdens trener Peter Moberg unner Markus sjansen til å trene med Liverpool.
- Jeg unner ham den muligheten. Markus er moden i sitt spill, og han har en evne til å ta riktige valg ute på banen. Så har han en utrolig sans for å finne veien til nettmaskene.

I vinter deltog Markus på treningene til Sylvias juniorlag (Sylvia er en klubb i svensk 1. divisjon, dvs. tredje øverste nivå, red. anm.). Han har også vært invitert til IFK Norrköpings ungdomsakademi. Men Markus har ingen hastverk med å reise fra svenske Haga, om ikke Liverpool frister med en kontrakt.
- Selvsagt er den en viss press å reise dit og vise hva man kan. Jeg skal satse alt på fotballen og drømmen er å spille for Liverpool.