Tar Carling Cup seriøst

Lucas har hatt en vanskelig sesonginnledning. Han tar alle turneringer seriøst. Nå er fokuset på Crewe, så Everton. Crewe undervurderes ikke. Hard kamp om midtbaneplassene.

Lucas Leiva har kun startet to kamper for Liverpool denne sesongen. Midtbanespilleren mistet flere uker i starten av sesongen grunnet de olympiske leker.
- Det har vært vanskelig, men det fine er at jeg vil være her en måned før jeg spiller for Brasil igjen. Det vil være bra for meg. Det betyr at jeg slipper å reise, og jeg kan bruke tiden her og hente meg inn bedre.

- Jeg føler det allerede bra. Manageren tok meg ut til å spille mot Marseille i Champions League. Jeg spilte også mot Aston Villa i Premier League. Forhåpentligvis vil jeg få spille flere kamper.

Det er ingen hemmelighet at Premier League er hva majoriteten av både spillere og fans helst vil vinne, men Lucas vil helst vinne alt han deltar i. 21-åringen tar seriøst på oppgaven mot Crewe i Carling Cup.
- Jeg vil spille i hver kamp, enten det er Carling Cup, FA-cup, Premier League eller Champions League.

- Carling Cup er en viktig turnering for meg. Det er et annet trofé å spille om. Det gir oss mulighet til skaffe oss selvtillit.

- Vi får vente og se hvilket lag Rafa ønsker å bruke mot Crewe, men jeg er klar dersom han velger meg.

- Når man spiller for Liverpool, ønsker man å vinne hver eneste tittel. Det er derfor det er så spesielt å være i en så stor klubb med en så flott historie.

Merseyside-derbyet er kun dager unna, men brasilianeren har fullt fokus på Crewe.
- I kveld starter Carling Cup. Det må være vårt umiddelbare mål. Det er ikke noe poeng å snakke om kamper fremover. Vi må konsentrere oss om den neste kampen. I dette tilfelle er det Crewe.

- Vi har mange kamper å spille fordi vi deltar i fire turneringer. Man må behandle hver av dem som viktig.

- Premier League er selvsagt den viktigste, men vi må forsøke å gjøre det bra i alle turneringer.

Liverpool slet med non-league-laget Havant & Waterlooville og Luton i forrige sesongs FA-cup. Til slutt tapte man overraskende hjemme for Barnsley. Lucas vet derfor at man ikke kan ta lett på League One-klubben Crewe.
- Jeg kjenner til Crewe selv om jeg ikke vet mye om spillerne deres. De har rykte på seg for å spille god fotball. Jeg er sikker på at de vil gi oss en vanskelig kamp fordi de ser frem til å komme til Anfield og vise hva de kan.

- Det flotte med cupene i dette landet er at alle kan slå alle.

- Vi fant ut det i FA-cupen i fjor da vi ble slått ut av Barnsley på Anfield. Tidligere hadde vi veldig tøffe kamper mot Havant & Waterlooville og Luton.

- Vi vet at ethvert lag besitter kvalitet. Vi må være klare hver eneste gang.

Lucas vet at kampen om midtbaneplassene er hard. Hvis han skal få spille regelmessig, må han ta vare på alle alle sjansene han får av Benítez.
- Hvis man ser på midtbanen vår, så er det stor konkurranse om plassene. Vi har Gerrard, Alonso, Mascherano, Plessis og meg selv. Så det vil bli vanskelig å komme med på laget.

- Men dette er bra for klubben. Det betyr at Rafa har valgmuligheter og at han kan velge spillere han føler er best egnet for en spesiell kamp.

- Fra en spillers ståsted er det ikke enkelt. Man ønsker å spille hele tiden, men i en toppklubb som Liverpool er det kamp om plassene. Det er det samme for meg som for alle andre.

- Man må jobbe hardt på treningene på Melwood og på banen under kampene. Hvis man gjør det, så vil sjansen for å komme med på laget øke.