The Times: - Sjeiken har gitt opp LFC

Nok en gang melder engelsk presse at Sheikh Mohammed bin Rashid al-Maktoum har gitt opp å kjøpe Liverpool FC. Det store spørsmålet er om dette er genuint, eller kun forhandlingstaktikk.

Journalist Oliver Kay i The Times gir i kveld mer kredibilitet til nyheten som tabloidavisen Daily Mail brakte til torgs i helgen. Nemlig at Sheikh Mohammed bin Rashid al-Maktoum, herskeren av Dubai, har gitt Liverpools amerikanske eiere klar beskjed om at han ikke lenger er interessert i å kjøpe Liverpool FC.

Ifølge Kay skal sjeikens forhandlingsleder, Amanda Staveley, ha informert Tom Hicks og George Gillett jr om at sjeiken ikke lenger kan betraktes som en potensiell kjøper av klubben av to grunner, nemlig finanskrisen og amerikanernes manglende vilje til å senke sitt prisforlangende, som The Times hevder er £600M.

Dette skal amerikanerne først ha oppfattet som forhandlingstaktikk fra sjeikens side, men ifølge Kay skal Staveley siden ha gjort det klinkende klart for dem at det ikke finnes noen sjanse for at sjeiken kommer til å gjenoppta interessen for Liverpool FC.

Ifølge The Times skal det finnes andre potensielle kjøpere av Liverpool FC, og minst en av disse er fra Midt-Østen. Men journalist Kay tror det nå er mer sannsynlig at Hicks og Gillett vil fortsette ved roret en stund til.

Hicks og Gillett håper å få en seks måneders utsettelse på å innfri lånet på £350M som de har tatt opp i Royal Bank of Scotland og Wachovia. Dette lånet forfaller som kjent den 25.januar. Uansett virker amerikanernes fremtid på Anfield høyst usikker. Spesielt gjelder dette for George Gillett, som virkelig skal ha behov for å selge seg ut som en følge av finanskrisen.

- Dersom Sheikh Mohammed virkelig mente alvor da han ga beskjed om at han ikke lenger er interessert i å kjøpe Liverpool FC, kan amerikanerne være i ferd med å gå tom for reelle kjøpere, avslutter Kay sin artikkel i The Times.