Toppscorerne møtes

Steven Gerrard og Sergio Aguero har scoret flest mål så langt i Champions League, og uten Fernando Torres vil de være de største navnene i onsdagens møte på Vicente Calderon.

Foran et forventet fullsatt stadion med 55.000 tilskuere vil Atletico Madrid håpe å slå tilbake mot Liverpool, etter et par skikkelige karameller i ligaen hvor man har tapt 6-1 borte mot Barcelona og nå fikk nederlag i lokalderbyet mot Real lørdag kveld etter et seiersmål dypt inne på overtid.

I Champions League topper man imidlertid gruppe D på bedre målforskjell enn Liverpool. Lagets største navn, Sergio Aguero scoret to ganger i åpningskampen som man vant med 3-0 i Eindhoven og fulgte opp med en ny fulltreffer når man også beseiret Marseille hjemme. I tillegg scoret han en gang i kvalifiseringskampene som man måtte igjennom mot Schalke.

I statistikken til UEFA er det imidlertid kun fra gruppespillet det regnes, og med to mål mot Marseille og et mot PSV, deler Steven Gerrard foreløpig den øverste plassen på toppscorerlista sammen med Aguero. De neste på lista, med to mål, er van Nistelrooy (Real Madrid), Messi (Barcelona), Bapista (Roma), Iaquinta (Juventus), van Persie (Arsenal) og Adebayor (Arsenal).

- Vi har en tropp denne sesongen som er i stand til å gjøre det godt både i hjemlig liga og Champions League, sier Aguero til uefa.com. - Det ville vært herlig om vi kunne tatt en av de titlene, og jeg har tro på at vi kan klare det og at dette kan bli vår sesong. Laget, klubben og fansen fortjener å kunne feire noe.

- Vi har startet godt i Champions League, men i Argentina er det et uttrykk om at man tar "steg for steg". Vi vet det ikke blir lett da vi møter de beste lagene i Europa, men samtidig vet vi at vi også har et sterkt lag. Det er ikke vanskelig å se for seg at vi kan nå en semifinale og til og med en finale. Det vil være en drøm. Det blir ikke enkelt, men det er mulig.

I ligaen har Atletico falt ned på 8.plass etter de siste tapene. Velkjente Florent Sinama-Pongolle har scoret flest ganger med fire fulltreffere for de rødhvite, mens Sergio Aguero har to mål i La Liga så langt.

Midtstopperen Ujfalusi har spilt mest i ligaen for Atletico Madrid denne sesongen, men er altså skadet til kampen mot Liverpool. De neste på listen er Sinamo-Pongolle, Aguero, Raul Garcia og Luis Garcia. Verken de tidligere røde Sinama-Pongolle eller Luis Garcia startet imidlertid siste kamp mot Real Madrid, selv om Luis kom inn for nettopp Ujfalusi et stykke ut i 2.omgang. Målscorer for Atletico i 2-1 tapet var Simao, som spilte en god 2.omgang som innbytter og må forventes å starte på onsdag.

Laget til Atletico Madrid sist lørdag: Leo Franco, Perea, Heitinga, Ujfalusi (Luis Garcia 70), Pernia (Simao 46), Assuncao, Raul Garcia (Antonio Lopez 37), Maniche, Barrega, Forlan, Aguero.