Torres håper på forsinket bursdagspresang

Fernando Torres fyller 24 år i dag, og den beste gaven er nok tre poeng på Old Trafford på søndag. Reina slår enda en Clemence-rekord om han holder nullen mot Man Utd.

Fernando Torres fyller 24 år i dag, og kan nok ikke tenke seg en bedre gave enn tre poeng på Old Trafford søndag ettermiddag. Helgens kamp blir 150. gang de to lagene møtes i ligasammenheng, og dersom Liverpool klarer å få med seg alle tre poengene vil det bli klubbens 50. seier mot erkerivalen.

Begge lag har dokumentert solid form den siste tiden. Liverpool har vunnet sine siste fem ligakamper, mens United har vunnet sine siste fire.

I fjor tapte Liverpool 2-0 på Old Trafford etter scoringer fra Paul Scholes og Rio Ferdinand. Liverpool har faktisk kun vunnet en kamp mot Manchester-laget etter at Rafael Benitez tok over som manager i klubben. Det var i FA-cupen i 2006, da Peter Crouch ble matchvinner. I ligaen står Liverpool bokført med begredelige seks tap og en uavgjort mot United under spanjolens ledelse. På disse kampene har Liverpool kun gjort ett mål, og det var til alt overmål et selvmål av Uniteds John O'Shea.

Scoring nummer 100
Liverpools neste scoring vil bli nummer 100 denne sesongen. La oss krysse fingrene for at den kommer på Old Trafford. De røde er også kun to scoringer unna å notere seg for 400 bortemål i Premier League. Det blir imidlertid ikke enkelt å nå den milepælen i helgen, all den tid United bare har sluppet inn fem ligamål på Old Trafford denne sesongen.

Reina kan ta enda en Clemence-rekord
Klarer Jose Reina å holde nullen mot United på søndag vil han ta fra Ray Clemence enda en klubbrekord. Da vil han nemlig ha holdt nullen for 54.gang på 99 ligakamper. Clemence har rekorden for flest "clean sheets" på de 100. første ligakampene for klubben, med 53. En rekord som Reina nå altså har tangert.