Torres og Gerrard tror på avansement

Fernando Torres og Steven Gerrard tror at Arsenal kan dankes ut av Champions Leauge. Svartebørshai straffet. U18 tilbake i hverdagen. Ung sveitser fikk prøve seg i Dubai. To røde til U17-EM.

Fernando Torres går til morgendagens kvartfinale mot Arsenal stinn av selvtillit. Spanjolen har gjort hele elleve mål på sine ti siste kamper, og har nettet fire på de siste fire han har spilt i Champions League. Totalt har han gjort 28 mål for Liverpool denne sesongen, og har ikke noe i mot å øke det antallet på Emirates i morgen kveld.

- Denne første kampen borte mot Arsenal vil bli skikkelig vanskelig. Det viktigste blir å score. Klarer vi det, er det meget bra med tanke på returen på Anfield. Men Arsenal spiller veldig bra, og det blir vanskelig å slå dem, uttaler Liverpools toppscorer til Press Association.

- Arsenal vant en veldig vanskelig kamp på lørdag, hvor de slo Bolton 3-2 med ti mann, men vi har tro på oss selv og at vi kan slå dem, legger han til.

Det er lagkaptein Steven Gerrard enig i. Han tror det vil styrke Liverpools sak at The Gunners også er involvert i kampen om ligatittelen.

- Dersom Arsenal ikke hadde slått Bolton, ville de bare hatt en ting å spille for denne sesongen, nemlig Champions League, og det kunne ha gjort oppgaven verre for oss. Men ettersom de fortsatt har en mulighet til å gå til topps i ligaen, vil det kanskje distrahere dem litt, uttaler Gerrard til Liverpool Daily Post.

- Vi ønsket å unngå de andre lagene i Premier League da trekningen ble gjort, men i Champions League må du ta det du får. Man må slå de beste. Da vi vant turneringen i 2005 måtte vi eliminere de beste lagene for å vinne den, og det må vi også denne gangen om vi ønsker å gå til topps, legger han til.

Liverpool har en høne å plukke med Arsenal, etter at de bli eliminert i begge de hjemlige cupene av London-laget i fjor.

- Vi er et godt lag i Europa, og vi har alltid tro på oss selv uansett hvem vi møter. Jeg tror de andre lagene bekymrer seg for oss, fordi vi har bevist at vi er et av Europas beste lag de siste årene. Vi har ingenting å frykte. Vi må bare reise til London og yte vårt beste.

- Champions League-kampene mot Arsenal vil bli annerledes enn lørdagens ligamøte på Emirates. Det vet vi fra den erfaringen vi har gjort med å møte Chelsea i de to konkurransene. Nå er vi forberedt på noen skikkelig tøffe matcher.

- Vårt mål nå er å konsolidere vår posisjon som nummer fire i ligaen, og så spille oss frem til finalen i Moskva. Det er hva vi fokuserer på, avslutter Gerrard.

Svartebørshai straffet etter å ha lurt nordmenn
En svartebørshai som lurte en gruppe nordmenn ved å selge falske billetter til seks ganger pålydeende pris har fått sin straff. Han får nå ikke nærme seg en fotballbane der det spilles kamp de neste fire årene.

Manchester United-supporteren Robbie Varle solgte ni falske billetter til Champions League-kampen mellom Liverpool og Barcelona i fjor til en gruppe nordmenn, for en totalsum på £1980. Når supporterne prøvde å komme seg inn på Anfield ble de stoppet fordi billettene var falske.

Mr Varle ble arrestert på grunnlag av opptak fra overvåkingskamera og fingeravtrykk på billettene. 22-åringen fra Dunstable i Bedfordshire nektet først for å ha noe med de falske billettene å gjøre, men ombestemte seg og sa seg skyldig i tiltalen under gårsdagens rettssak. Dermed ble han utstengt fra alle fotballkamper de neste fire årene, og han mister også retten til å inneha fotballbilletter. Han får heller ikke nærme seg noe fotballstadion i forbindelse med kamper. Han må i tillegg betale nordmennene tilbake de £1980 han svindlet dem for, og han må også ut med £600 som skal dekke flyreisen til en av nordmennene som ble innkalt som vitne i saken.

U18 tilbake i hverdagen
Liverpool U18 har ikke spilt seriekamp siden de slo Barnsley 3-0 den 15.mars, og har bare tre ligakamper igjen denne sesongen. Den første av disse spilles på akademiet i Kirkby kommende lørdag. Derby County er motstander. Dette er juniorenes første kamp etter at de deltok i en turnering i Dubai i påsken.

- Vi hadde en fin tur til Dubai, og det var en god erfaring å ta med seg for guttene. De spilte utmerket mot tøffe motstandere. Dette var en U19-turnering, og vil benyttet kun spillere som holdt U18-alder. Fem av dem var U16-spillere, uttaler trener Hugh McAuley til Liverpool Daily Post.

Foruten kampen mot Derby gjenstår oppgjør mot Leeds og ligaleder Manchester City for de røde. Kampen mot City har ikke fått noen ny dato ennå, etter at den ble utsatt da lagene opprinnelig skulle møtes.

Ung sveitser fikk prøve seg i Dubai
Liverpools siste tilvekst, den sveitsiske U16-spilleren Hatim Kasami, fikk prøve seg på juniorlaget i Dubai. Der presterte han å bli utvist mot Atletico Madrid!

Dommeroppsett neste to kamper
Nederlendere har fått oppgaven med å dømme Liverpools bortekamp mot Arsenal i Champions League i morgen kveld. Dommer er Pieter Vink, mens Adriaan Inia og Han Teten Hoove er linjemenn. Bas Nijhuis er fjerdedommer.

Når det gjelder lørdagens ligakamp på Emirates Stadium, så vil Phil Dowd være pipeblåser, med herrene A. Butler og M. Scholes som linjemenn. Mike Riley er fjerdedommer.

Pacheco til EM-sluttspill
Spania kvalifiserte seg til vårens EM-sluttspill for U17-landslag etter å ha beseiret Italia 1-0. Daniel Pacheco ble byttet ut etter 56 minutter.

Scoring av Kacaniklic
Sverige U17 spilte 1-1 mot vertsnasjonen Serbia i EM-kvalifiseringens siste kamp. Sverige tok ledelsen ved Alexander Kacaniklic rett før pause, men svenskene pådro seg en utvisning og straffespark i 2.omgang. Serberne utlignet og tok det poenget de behøvde for å ta hjem gruppeseieren.

To mann i U17-EM
EM-sluttspillet for U17-landslag arrangeres i Tyrkia i perioden 4.-10.mai, og Liverpool ligger da an til å få med to spillere i mesterskapet - Dani Pacheco (Spania) og Alex Cooper (Skottland). De åtte sluttspillplassene er nå fordelt: Tyrkia (vertsnasjon), Irland, Sveits, Frankrike, Serbia, Skottland, Spania og Nederland.