Torres spilleklar til derbyet

Liverpool Echo skriver i dag at Fernando Torres definitivt vil være i stand til å spille helgens Merseyside-derby, trass i smellen han fikk i gårsdagens privatlandskamp mot Italia.

Fernando Torres fikk tøff behandling av Marco Materazzi i gårdagens privatlandskamp mellom Spania og Italia, og ble tatt av banen i pausen. Liverpool Echo bekrefter imidlertid at Torres returnerte skadefri til Merseyside i dag.

Echo melder at det var avtalt mellom Rafael Benitez og Spanias landslagssjef Luis Aragones at Torres bare skulle spille en omgang.

Benitez vurderer nå om han skal rydde plass på laget til noen av spillerne som ikke spilte mot Manchester United. Både Yossi Benayoun, Jermaine Pennant, Lucas Leiva og Peter Crouch er aktuelle kandidater. Steve Finnan skal også være spilleklar igjen etter en skade som gjorde ham uaktuell til kampen på Old Trafford.

- Den taktiske slagplanen blir viktig
Liverpool-trener Alex Miller tror at laget som spiller den smarteste fotballen vil vinne søndagens Merseyside-derby, og ikke det laget som takler hardest.

- Det er bra at lokaloppgjøret kommer så tett etter det som skjedde på Old Trafford. Det betyr at alle forhåpentligvis vil fokusere på det sportslige igjen. På Old Trafford oppførte vi oss ikke bra som lag, og det mener jeg er årsaken til at vi tapte kampen. Helgens kamp er virkelig viktig. Det er en kamp mot våre lokale rivaler, og det er viktig å vinne slike kamper ettersom fansen setter så stor pris på det. Det blir ikke lett ettersom Everton har gjort det bra og vært veldig stabile denne sesongen. Men i de par siste kampene har formen deres vært nedadgående. Vi må spille opp mot vårt beste på søndag, sier Miller til liverpoolfc.tv.

Miller mener det er synd at Javier Mascherano ikke er tilgjengelig i helgen, men han innser at man bare må gjøre det beste ut av situasjonen med de spillerne som er tilgjengelige.

- Det gjelder å spille med hodet i en kamp som denne. Taktikken kommer definitivt til å være viktig i en slik kamp. Vi må være klar over styrkene og svakhetene til motstanderen, og hvordan vi kan forandre taktikken etter kamputviklingen, sier han.

Skotten forteller at laget vil forberede seg så normalt som det lar seg gjøre etter en uke med landskamper.

- Vi får ikke spillerne tilbake til Melwood før i ettermiddag. Vi har dog en ekstra dag til å forberede oss ettersom kampen går søndag. Det er viktig, for det gir spillerne tid til å komme tilbake og forberede seg skikkelig.

Miller peker ellers ut Julian Lescott og målvakt Tim Howard som Evertons to viktigste spillere på søndag. Han mener også at Liverpool ikke vil ha noe større press på seg foran kampen enn Everton vil.

- Det handler om hvem som viser størst vilje til å vinne på kampdagen. Spillerne må ta ansvar og holde på ballen, og prøve å bruke den fornuftig. Det er også viktig å ikke la seg forstyrre av utenomsportslige ting. Mister du konsentrasjonen, slipper du lett inn mål.

Miller tror imidlertid ikke at kampen vil bli helt avgjørende for hvem som tar fjerdeplassen i ligaen.

- Det er noen kamper igjen etter denne, slår han fast.

- Vi ville ha likt å ha et fem poengs forsprang på Everton etter denne kampen, slik at de må jakte på oss. Det er vanskeligere enn å føre an.