Torres stortrives på Merseyside

Fernando Torres forteller at han er blitt forelsket i Liverpool og engelsk fotball, og forteller at ligatittelen er førsteprioritet. Trodde det var lureri da Rafa ringte for første gang.

Fernando Torres forteller i et intervju med France Football at han stortrives i Liverpool og engelsk fotball. Spanjolen tok Premier League med storm forrige sesong, og scoret 24 ligamål i sin debutsesong for de røde. Selv om han har slitt litt med skader i sin andresesong, insisterer Torres på at han føler seg helt hjemme i England.

- Det er ikke enkelt å finne seg til rette, men så snart du har, vil du ha problem med å ønske å spille noen annen plass. Premier League er langt foran den spanske ligaen. Du reiser for å spille en bortekamp mot et lag i nedrykksstriden, og spiller på en perfekt gressmatte, med stadion full og motstandere som ønsker å spille fotball - og selv om de taper, vil tilskuerne støtte dem til døden. Du ser kun dette i britisk fotball, sier Torres til France Football.

- Klubben er et symbol på en by som har kjempet for å holde seg i live. Alle er stolte over laget. Spillere ønsker å komme hit fordi de vet at Liverpool virkelig er en stor klubb. Anfield er den mest engelske av alle stadioner. Folk lever og puster fotball her. Med bare 45.000 supportere her, gjør stemningen at du føler du har vinger på føttene.

Torres kom til Liverpool i juli 2007, en halvannen måned etter Liverpool hadde tapt Champions League-finalen mot AC Milan. Fernando forteller at han ble kontaktet av manager Rafael Benítez like etter den kampen, men at han trodde det var noen som tulleringte og utga seg for å være Rafa.

- Rafa Benítez ringte til mobilen min. I starten spurte jeg meg selv om dette var noen som imiterte ham, så jeg ringte Pepe Reina for å sjekke om dette virkelig var Rafa sitt nummer. Etter det behøvde jeg ikke å tenke lenge. Jeg visste det var telefonen jeg hadde ventet på.

24-åringen forteller også at han var på en to dager lang hemmelig tur til Liverpool før han signerte, hvor han tok den medisinske testen. Han ble umiddelbart sjarmert av klubben, dens historie og supporterne.

- Jeg var to dager i en leilighet som jeg kun forlot for å ta noen tester. Det var bøker, DVDer, og alt du kunne tenke deg om informasjon om klubben. Noen folk fra klubben kom og snakket med meg for å besvare mine spørsmål. Det var utrolig.

Torres og Gerrard har fått et spesielt samarbeid på banen, og spissen er full av beundring for kapteinen sin.

- Jeg ønsket å spille for en klubb som Liverpool, hvor jeg kunne lære av spillere som Steven Gerrard, som er en jeg alltid har respektert som spiller og leder. En kaptein i England må lede som et eksempel, og Steven Gerrard er en som alle ønsker å være som. Alltid først på trening og den som jobber hardest i hver øvelse. En som ofrer seg i hver kamp. Du vil følge ham blindt - og han er en stjerne som har besluttet å bli i Liverpool til tross for alle tilbudene.

- Det er en glede å motta gjennomspill fra Steven. Han legger ballen akkurat hvor han vil, slik som Xavi gjør for landslaget.

Nå ønsker Liverpools rekordkjøp å vinne tittelen.

- Det er rett å si at Premier League er førsteprioritet for oss. Det er 18 år siden sist Liverpool var engelske mestere, og ventetiden har vært enorm, avslutter Torres.