Tottenham klager Liverpool inn for PL

Liverpool og Manchester United har blitt innrapportert til Premier League av Tottenham for deres interesse for henholdsvis Robbie Keane og Dimitar Berbatov. Intet bud akseptert på Keane.

Tottenham er misfornøyd med oppførselen til Liverpool og Manchester United etter at Keane har blitt linket til en overgang til Anfield og Berbatov til Old Trafford.

Rafael Benítez har uttrykt sin interesse for Keane, og United-manager Alex Ferguson har pratet om hvor optimistisk han er om å få i stand et kjøp av Berbatov. Spurs har kritisert begge klubbene. Formann Daniel Levy føler at de må ta opp denne oppførselen med Premier League.
- Dagens offentlige kommentar fra Manchester United manager om at han har lagt inn et bud på Dimitar og har tro på at avtalen vil gå igjennom ettersom tiden jobber for dem, er et åpenbart eksempel på total arroganse og innblanding i én av våre spillere, sier Levy i en uttalelse på Tottenhams offisielle nettside.

- Det er kanskje en av de verste overtredelsene til dags dato av en manager i Premier League, og det er utrolig hyklersk tatt i betraktning hans nylige kommentarer i forbindelse med Cristiano Ronaldo og Real Madrid.

- Dette kommer etter en rekke hendelser, datert tilbake til forrige sommer, som viser at Manchester United bryter Premier League-reglene. Som et resultat av dette har vi dag sendt en offisiell klage til PL om Manchester Uniteds oppførsel.

- Benítez kom med tilsvarende kommentarer om Robbie nylig, og vi sendte en offisiell klage til PL om Liverpools oppførsel tidligere denne uken.

- Oppførselen til begge klubber har vært skammelig. Vi fortalte begge klubber veldig tidlig at vi ikke hadde noen interesse av å selge Robbie eller Dimitar og at de burde avholde seg fra å jakte spilleren. Begge klubbene valgte på arrogant vis å ignorere denne oppfordringen. Vi har nå bevis på at begge klubbene har jobbet systematisk for å presse spillerne bort fra oss, utenfor PLs spilleregler.

- Vår posisjon har blitt satt svært på spill av begge klubbene ved å gjøre motivene viden kjent og virkelig ta kontakt med spillerne og deres agenter, uten klubbens tillatelse.

- Jeg har absolutt ingen ønsker om å selge noen av spillerne. Til dags dato har vi ikke akseptert noen bud for noen av spillerne. Men når en spillers tanker er forvridde og deres hengivenhet er fraværende, spesielt når de har en nøkkelrolle som spiss, får de negativ innvirking i garderoben, der de tidligere var en positiv tilvekst og hadde positiv innflytelse.

- Dette er nå situasjonen vi har for hånden, at både Dimitar og Robbie har gjort det klart at de ønsker å reise til fordel for henholdsvis Manchester United og Liverpool.

- Uavhengig av utfallet og fremtiden til Robbie og Dimitar så forsøker vi å hente inn kvalitet, talentfulle spillere for fremtiden, som ønsker å spille i Spurs-trøya.