Trang start for Share Liverpool FC

Hjemmesiden til Share Liverpool FC er fortsatt nede. Initiativtaker Rogan Taylor med litt flere og utfyllende opplysninger om tiltaket som håper at fansen kan ta over klubben.

På en fullsatt pressekonferanse torsdag kveld ble planene gjort kjent for hvordan man håper at 100.000 medlemmer/aksjeholdere/fans skal ha mulighet til i siste instans å kjøpe Liverpool Football Club.

Basisen i det hele er at man tar kontakt på en opprettet hjemmeside:

www.shareliverpoolfc.co.uk

Problemet er at pågangen ble så stor at hele siden havarerte innen en halvtime etter at den ble lagt ut.

Når vi kjenner til at siden er oppe og går igjen vil vi informere om dette, men vennligst ikke kontakt oss i LFCSCSB om at dere ikke kommer inn eller at vi skal viderebefordre beskjeder eller ønsker om medlemskap.

- Dette kan være en historisk dag, vi vet ikke, sa Rogan Taylor etter å ha vært i nyhetenes sentrum.

- Kanskje er det passende at vi på den siste dagen i transfervinduet snakker om det som kan bli den største overgangen innen fotballen, den at en klubb blir kjøpt av fansen som elsker den.

- Vårt argument går ikke i mot de nåværende eierne, men på strukturen med nåværende eierskap. Noen ganger føler vi som om fotballklubber står på gatehjørnet i korte skjørt for å vente på en forbigående kunde.

- Vi vet ikke hvorvidt interessen vil bli lunken, om den blir behagelig varm, eller om den vil være kokende. Så langt vil vi ikke be om et øre, og dette vil bli gjort på en skikkelig måte og ikke noe som skjer over natten.

- Hvis vi sier at vi får inn bare £100M, eller motsvarende 20.000 fans som melder seg på, vil vi spørre de 20.000 hva de ønsker å gjøre. Det kan være at noen av oss vil, som en gruppe, ønske å kjøpe en vesentlig del av aksjene i klubben. Hvis noen av medlemmene på det tidspunktet ønsker sine penger tilbake, vil man ha krav på det.

Taylor understreker at dersom man ikke har råd til å betale £5000 for en medlemsaksje, vil det bli lagt til rette for at flere kan gå sammen om en stemme.

- Hvis vi har en klubb som er godt drevet, som i utgangspunktet er gjeldfri, da vil det også bli penger til å kjøpe spillere. Det kan også være at det valgte styret ønsker å skaffe penger selv. I Barcelona er det rike personer som står til valg med lovnader om ytterligere investeringer. Det betyr imidlertid ikke at de "eier" noe av klubben.