Travel januar for U18

Liverpool U18 skal møte de tre andre topplagene i serien i januar, og står også foran en viktig kamp i FA Youth Cup. Men laget starter det nye året med bortekamp mot Bolton i morgen.

Liverpool U18 tok juleferie på tredjeplass i sin serie, og i morgen er det tilbake til striskjorte og havrelefse når man innleder 2008 med bortekamp mot Bolton. Avspark på  County FA Ground i Leyland er kl 12.00 skandinavisk tid.

Januar blir en særs travel måned for Hugh McAuleys disipler, da de i tillegg til seriekamper mot de tre andre topplagene i divisjonen, Everton, Manchester United og Manchester City, også skal ut i FA Youth Cup mot vinneren av matchen Burnley v Arsenal. City er suverene serieledere, mens Everton er nummer to med klar margin ned til Liverpool og United på de neste plassene.

Den engelske ungdomslandslagsspissen Nathan Eccleston har vært Liverpools toneangivende spiller med 15 mål på 17 kamper så langt. Hans tyske spisspartner Marvin Pourie er ikke mye dårligere, med 10 mål på 13 kamper, mens vingen David Amoo har spedd på med 8 mål på 17 kamper.

- Det blir en travel januar for oss, og det ser vi frem til. Vi har lagt en god første halvdel av sesongen bak oss, og håper å gjøre fremskritt og spille god fotball også i andre halvdel av sesongen, uttaler trener Hugh McAuley til liverpoolfc.tv.

- Juniorcupen vil bli fantastisk, ettersom det blir guttenes første sjanse til å spille på Anfield. Forhåpentligvis kan vi gjøre det bra i denne turneringen igjen. Hovedoppgaven er imidlertid å produsere spillere for Melwood, og får vi en eller to gutter inn der ved sesongslutt har vi gjort jobben vår. Vi har flere talenter i troppen, og det er mye opp til dem selv å ta vare på sjansen de har fått, legger han til.

- Jeg har hele tiden hevdet at vi har et lag som vil score mye mål. Vi skaper masse sjanser, og folk som Nathan og Marvin er alltid en trussel. Nathan gjør det veldig bra, og er veldig fokusert på sitt spill. Forhåpentligvis klarer han å fortsette i samme retning, og spille seg inn på reservelaget mot slutten av sesongen.

- Jeg ønsker imidlertid å forbedre forsvarsspillet. Vi har sluppet inn noen billige scoringer fra dødballer, og dette har vi jobbet med på trening nå. Martin Kelly har blitt flyttet opp til Melwood, og det er et savn for oss, ettersom han ville gitt oss mer stabilitet bakerst.