Travel sommer for klubblegen

Selv uten en eneste spiller på skadelista er sommeren den travleste tiden for klubblege Mark Waller og hans stab. Billettinfo LFC v Lazio. Liverpool-linket keeper til Juventus?

Liverpoolfc.tv serverer i dag et dybdeintervju med Liverpools klubblege, Mark Waller. Doktor Waller forteller om en travel hverdag på Melwood. En 12 dagers feriereise nå i sommer var faktisk den første han har hatt tid til på tre år!

Denne sommeren har Ryan Babel vært den mest profilerte pasienten for doktor Waller og hans hjelpere.

- Ryan ble skadet under en av Nederlands treninger før EM, og han kom tilbake til oss for å få en vurdering. Vi diskuterte oss frem til et opptreningsprogram med fysioterapeutene til Nederland, forteller Waller.

Han beretter at noen landslag er veldig gode til å informere om skader på klubbens spillere, mens andre ikke informerer om dette i det hele tatt, og det er spilleren selv som må fortelle at han har blitt skadet under landslagsoppdrag.

- Det er veldig frustrerende når vi ikke får informasjon om slikt direkte fra legene på de respektive landslagene, slår Waller fast.

Klubblegen forteller at sommeren er en meget travel tid for det medisinske støtteapparatet.

- Det er alltid travelt om sommeren, ettersom vi må undersøke spillerne og foreta ulike målinger for å slå fast hvilken form de er i når de kommer tilbake etter ferien. Vi må også forsikre oss om at de ikke har pådratt seg noen skader i løpet av den tiden de har vært borte fra klubben, og vi sjekker også deres vekt og kroppsfettnivå. Vi tar også en rekke blodprøver. Ut fra disse undersøkelsene bestemmer vi hvordan spilleren skal trenes eller behandles.

- Spillerne nå til dags tar langt bedre vare på seg selv i ferien enn hva som var tilfellet før i tiden.

Både Xabi Alonso og Daniel Agger pådro seg metatarsalskader sist sesong, men Alonso kom mye raskere til hektene igjen etter sitt brudd i foten en hva som var tilfelle med Agger. Waller forsøker å forklare hvorfor:

- Det er som når to spillere brekker beinet - det kan være snakk om to vidt forskjellige skader. Den ene spilleren kan være tilbake etter tre måneder, mens den andre kan først gjøre comeback etter ett år på sidelinja. Slik er det også med metatarsalskader. Steven Gerrard var tilbake på banen etter 53 dager da han brakk en metatarsal. Xabi Alonso kom raskt tilbake, men fikk et tilbakefall. Daniel Aggers skade var mer kompleks. Daniel er nå tilbake i trening, og gjør utmerkede fremskritt.

Billetter LFC v Lazio
Billettkontoret på Anfield opplyser at salget av billetter til Liverpools siste preseason-kamp, mot Serie A-klubben Lazio hjemme på Anfield fredag 8.august, starter 17.juli med billettsalg til sesongkortinnehaverne. Fem dager senere slipper så medlemmer og fankortholdere til. En voksenbillett til denne kampen koster £17. Billettene selges både i billettlukene på Anfield, på internett og over telefon.

Liverpool-linket keeper ender opp i Juventus?
Den finske keeperen Antti Niemi skal ifølge hans agent holde samtaler med Juventus. Dette melder Setanta Sports. Agent Richard Cody slår fast at Niemi kommer til å forlate Fulham i sommer, men noen overgang til Liverpool blir det altså ikke.

- Flere klubber har vist interesse for Antti, og en av disse var Liverpool. De ville ha ham dersom overgangen til Diego Cavalieri gikk i vasken, opplyser Cody.

- Liverpool har nå sikret seg brasilianeren, så da blir det ikke Liverpool for Antti. Vi har fått telefon fra en som representerte Juventus, som spurte om Antti ville være interessert i å holde samtaler om en overgang til Italia, noe vi selvsagt har takket ja til, forteller agenten.