Tre mann på vei inn?

I følge britisk media skal Benítez allerede ha gjort klar tre forsterkninger i sommer. Platini vil stoppe Liverpool og andre Premier League-klubber fra å stjele unge talenter.

Etter at de amerikanske eierne fikk i orden refinanseringsplanen sin, forventer man at Liverpool skal kunne bruke en del pund når overgangsvinduet åpner i sommer. I følge Daily Mail har Rafa allerede tre signeringer allerede i boks.

- Vi har kommet til enighet med to unge spillere, og en spiller som vil gå inn i førsteelleveren. Avtalen er allerede gjort, skal Benítez ha sagt hemmelighetsfullt til Daily Mail.

En spiller man hyppig har blitt linket til over det siste halvåret er den brasilianske backen Rafinha. Schalke-backen har uttalt seg positivt om en eventuell overgang til Premier League og Liverpool, og skal være en spiller man følger nøye. Andre spekulerer i om det kan være Javier Saviola, som for tiden er ute i kulden i Real Madrid etter overgangen fra Barcelona. Den lille argentineren har flere ganger tidligere blitt linket til Anfield. De to unge spillerne er i følge ryktene fra søramerika. Rafa kunne også fortelle at man jobbet med å fornye kontrakter for flere spillere.

- Vi jobber også med planleggingen av preseason, og snakker med spillere her om nye kontrakter.

Sami Hyypiä og David Martin er i samtaler om nye kontrakter, mens Peter Crouch ikke vil gå inn i samtaler om en ny femårskontrakt før til sommeren. Verken John Arne Riise eller Harry Kewell har blitt tilbudt nye avtaler foreløpig.

Platini vil stoppe toppklubbene
Toppklubbene i Premier League har de siste årene sett mot andre land for å finne unge talenter, og spesielt Spania og Primera Division har vært utsatt. Både Liverpool, Chelsea, Arsenal og Manchester United har blitt beskyldt for såkalt "poaching" av unge talenter, og det mest velkjente eksempelet er nok da Arsenal tok Francesc Fabregas fra Barcelona. UEFA-president Michel Platini ønsker nå et regelverk som hjelper de mindre klubbene å beholde sine talenter.

- Jeg har fortalt EU kommisjonen at vi burde ulovliggjøre salg av mindreårige spillere. Den første fotballkontrakten en spiller skal signere bør være for klubben som har trent dem opp. Du trener ikke en spiller for å selge ham, du trener en spiller for at han skal spille. Det er viktig å beskytte de unge. Mindreårige bør ikke ses på som en maskin som kan bli solgt til glede for klubber og agenter - de har mer enn nok tid til det, sier Platini i følge Daily Mail.

- Jeg forlot hjemlandet mitt da jeg var 25. Det er ikke nødvendig å reise ut når du er 15. Det handler om å beskytte dem, både sosialt og på familiefronten. Det er ikke rettferdig å kjøpe dem som femtenåringer, og ta dem med over sammen med foreldre.

- Jeg misliker det virkelig når klubber som foreksempel Lugano, Geneve, Brescia eller Nancy trener opp en spiller, og når de blir 16 år gamle, blir de kjøpt opp av en rik klubb. Vi skal bekjempe det.

Platini skal nå jobbe sammen med Frankrikes president, Nicolas Sarkozy, for å overtale EU kommisjonen til å innføre spesialregler for fotballen.