Trio med unike kvaliteter

John Owens synes Spearing, Darby og Pacheco har det det veldig bra på førstelaget i sommer. Akademi-manageren gir en beskrivelse av spillerenes egenskaper.

John Owens er glad for at Jay Spearing, Stephen Darby og Daniel Pacheco har imponert på Liverpools treningsleir i Sveits. Akademi-manageren har jobbet med alle tre spillerne de seneste årene. Han føler at hver enkelt har unike kvaliteter som kan gi dem en fremtid i Liverpool, og forhåpentligvis inngå i Rafael Benítez' førstelagsplaner.
- Jeg synes de har gjort det veldig, bra uttaler John Owens til LFC TV.

- Jay er en leder og en veldig meddelsom spiller. Han har vært kaptein og gjør jobben sin mens han påvirker spillerne rundt seg.

- Han spilte ofte midtstopper for meg. Han er ikke så høy, men han leser spillet så bra. Det er bare et nytt eksempel på hans anvendelighet.

- Sentral midtbane er hans rolle. Det bare viste hans fantastiske holdning til å gjøre en jobb for laget, vel vitende om at fremtiden hans lå på midtbanen.

- Med Jay så handler det ikke om ham selv. Det handler om laget, og det er stort. Hans påvirkning på andre er et spesielt karaktertrekk. Ikke alle spillere kan gjøre det.

- Man ser tilbake på Roy Keane som var berømt for å gjøre det. Så er det Jamie Carragher og Steven Gerrard nå. Jay er av samme slag som dem.

- Stephen Darby er en forsvarer som behøver å bygge opp det fysiske ved spillet.

- Hans egenskap til å lese spillet og hans tankegang som forsvarer til å hindre og ikke gi motstanderen en sjanse er en stor egenskap.

- Spilleren man kan se til som et eksempel er Jamie Carragher. Han har en fantastisk holdning til ikke å la motstanderen gå seirende ut med ham. Det er det samme man kan se i Stephen.

Owens er også full av beundring for Dani Pacheco.
- Danis dyktighet med ballen og hans dyktighet til å se rom og samspill med spillere kunne man se med én gang.

- Hans eneste opptreden med oss på akademiet var i juniorcupen forrig sesong. Man kunne se at potensialet var der.

- Selvsagt har arbeidet med reservene og førstelaget hjulpet hans fremgang. Han er som Jay Spearing, på den måten at man kan stole på dem med ballen. Det er noe vi forventer av en spiller som ønsker å spille for Liverpool.

- Jeg er ikke overrasket over at han gjør det bra. Han har godt blikk og en fin touch med ballen. Han er en liten spiller, og noen vil si at han vil slite med det.

- Dersom man er smart nok, er det mange eksempler på det. Han er en type spiller som klarer å bruke sine ferdigheter og egenskaper så han ikke blir dominert av mer fysiske spillere.

- Jeg tror Dani har vist det. Jeg er fornøyd med at han har gjort det så bra på tur med førstelaget.