Tror Gerrard kan rekke United

Rafael Benitez er optimistisk med tanke på friskmelding av Steven Gerrard. Manageren om sine nye olympiere, hvor spesielt Mascherano er viktig å ha tilbake. Juniorspillere på landslag.

Ny operasjon for Stevie G
Steven Gerrard har i dag sin andre mindre operasjon på sin skadde lyske. Kapteinen er uaktuell til morgendagens kamp mot Aston Villa og Englands landskamper de neste to ukene, men Rafael Benitez er optimistisk med tanke på at han kan rekke storkampen mot Manchester United på Anfield lørdag 13.september.

- Stevie kunne ikke spille på sitt vanlige nivå, forklarer Rafa. - Vi var nødt til å være raske å få gjort operasjonene så fort som mulig. Operasjonene er små og enkle, og de er ikke alvorlige.

- Han vil være ute i mer eller mindre 15 dager, men kanskje det kan bli mindre når vi nå har tatt hånd om problemet så tidlig. Hvis vi hadde utsatt det kunne det ha betydd et lengre opphold. Du kan ikke fortsette å spille med en skadet spiller.


Nøkkelspilleren Mascherano
For å bøte på at Gerrard ikke kan spille på Villa Park i morgen, vil Rafa nå ha med Javier Mascherano og Lucas i troppen til Birmingham. I tillegg vil den tredje olympier, Ryan Babel, være bedre rustet etter å ha fått noen minutter mot Standard Liege i midtuka. Benitez er glad for å ha alle tilbake, men legger ikke skjul på at Mascherano blir spesielt viktig å ha tilbake på laget.

- Javier var en nøkkelspiller for oss forrige sesong. Han kan gjøre grovarbeidet for alle de andre på midten. Når du trenger å holde på balansen vil han alltid være der. Dette er en viktig posisjon for oss og han gjorde det virkelig godt forrige sesong.

- Når vi har spillere med en mer offensiv innstilling, kan de komme framover da de vet at Mascherano holder igjen for dem.

- Han er klar nå. Jeg fortalte ham på siste trening at han måtte være forsiktig med taklingene. Han er sugen etter å spille.

- Ryan Babel har kvalitet og fart. Han var utrolig for oss mot Arsenal i forrige sesongs Champions League.

- Nå har han et år til med erfaring og han har vært i OL. Han kan etablere seg mer og vi har tro på ham.

- Han er en glimrende proff og ønsker å bli bedre. Han vil trenge tid. Han er en ung spiller, spesielt som nederlender i England, en kan bare se på Bergkamp og van Persie som også behøvde tid. Når du har et slikt potensial er det likevel bare et spørsmål om tid.

- Jeg mener at han har selvtillit nok. Her om dagen greide han ikke å komme forbi sin mann særlig ofte, men han fikk inn den ene crossen som vi scoret på. Det er hva vi ønsker fra ham.

- Lucas er en spiller med en fantastisk innstilling og vil gi oss energi og kvalitet på midten. Han er en type spiller som en manager liker siden han alltid er villig til å kjempe for sin plass.

- Denne sesongen vil han bli bedre fordi han er en meget god profesjonell og har fått erfaring fra OL.


Seier og tap for juniorer
Keeper Deale Chamberlain får god kritikk etter at han holdt buret rent da England U17 vant 1-0 mot Israel. En annen spiller på Liverpools ungdomsakademi, svenske Alex Kacaniklic, ble byttet ut etter 66 minutter da Sverige U18 tapte 3-0 mot Polen i Vaclav Jezek-turneringen i Tsjekkia. Svenskene ble dermed sist og fikk ingen ekstra kamp om gull eller bronse i turneringen.