U18 vant 3-0 over WBA

Liverpool U18 vant overbevisende 3-0 over West Bromwich i dagens kamp på akademiet i Kirkby. Joe Kennedy, James Ellison og innbytter Lauri Dalla Valle sørget for scoringene.

Dermed befestet de røde sin posisjon som nummer to på tabellen. Bortelaget var imidlertid nær ved å ta en sjokkledelse etter bare tre minutter. Martin Hansen måtte gjøre en kvalifisert redning på Josh Knights lave skudd.

Liverpool kom imidlertid raskt til hektene, og WBA-keeper Ryan Allsop måtte snart i aksjon for å redde et knallhardt skudd fra James Ellison. Det skulle imidlertid ikke gå lenge før hjemmelaget tok ledelsen. Kaptein Joe Kennedy satte den påfølgende corneren i mål etter seks minutters spill.

WBA ga seg imidlertid ikke uten sverdslag. Martin Hansen måtte gjøre to klasseredninger før Sebastin Lake-Gaskin sendte et skudd i nettveggen. I motsatt ende av banen hadde Michael Scott et skrudd forsøk som gikk like utenfor.

I minuttene før pause presset gjestene for en utligning, og Martin Hansen reddet et Lake-Gaskin forsøk fra kloss hold, mens Lateef Elford-Alliyu fikk et forsøk reddet på streken.

Liverpool slet med å bygge videre på sin tidlige ledelse, men Adam Pepper var nær ved å øke til 2-0 i første omgangs siste minutt, da han skrudde et frispark like utenfor.

Andre omgang ble en jevn affære, der lite skjedde før Liverpool økte sin ledelse halvtimen før slutt. En kontring ble avsluttet av James Ellison, som satte ballen iskaldt i mål.

Etter denne scoringen virket kampen avgjort, og da innbytter Lauri Dalla Valle (bildet) satte inn 3-0 etter 71 minutter var det ikke lenger noen tvil om hvor poengene ville havne. Finnen brøt et angrep ute til høyre, skar inni feltet og dundret ballen i mål.

Dermed skulle selvtilliten være sikret før U18 møter Manchester United neste helg.

Liverpools lag mot West Bromwich: Martin Hansen; Jack Metcalf (Lauri Dalla Valle 46), Shane O'Connor, Andre Wisdom, Joe Kennedy, Michael Roberts, Michael Scott, Adam Pepper, James Ellison, Alex Cooper (Tom Ince 57), Alex Kacaniklic (Marvin Pourie 65). Ubenyttede reserver: Hakan Duyan, Christopher Buchtmann.