UEFA beskytter lag og fans

UEFA ønsker å beskytte spillere og fans, men bekymret for de problemer det medfører for besøkende fans. Antirasistiske organisasjoner hyller UEFA. Skuffede spanske Liverpool-spillere.

Liverpool mener UEFAs avgjørelse om å flytte Liverpools bortekamp 300 km vekk fra Vicente Calderon kom alt for sent. Etter alle reaksjonene er UEFAs kommunikasjonsdirektør William Gaillard igjen ute og kommenterer avgjørelsen.
- Vi er i kontakt med Liverpool fordi vi er bekymret for fansen. Vi vet at de står overfor motgang og forstyrrelser, og vi har sympatier for det, men vi måtte straffe Atletico Madrid. Vi hadde ingen alternativer.

- Hva ville folk ha sagt dersom Liverpool reiste dit og spillere og fans ble utsatt for den samme behandlingen?

- Vi vet hvor følsomme britene er for rasisme og vold, og det med rette.

- Dette er for å beskytte Liverpool-fansen også. Politiet var hardhendte og voldelige mot fredfulle supportere i Marseille-kampen. Vi ønsker ikke en ny slik historie, eller hva som skjedde med Tottenham-supporterne i Sevilla i fjor?

Gaillard avslører at UEFA er i kontakt med Liverpool FC for å om mulige omdirigere charterfly, og UEFA vil være behjelpelig så godt de kan.
- Vi ser på logistikken og hva vi kan være behjelpelig med.

Antirasistiske organisasjoner ønsker avgjørelsen velkommen
Atlético ble funnet skyldig i mangel på organisering som førte til en rekke alvorlige problemer. Bortefansen ble elendig behandlet av politet, og det var ingen politieskorte fra og til stadion for spillerbussen til Marseille. Spillerbussen ble angrepet av en gruppe "ultras" fra Atlético. Videre ble mørkhudede journalister i presseområdet utsatt for rasistiske fornærmelser av Atlético-fans, og apelyder ble rettet mot Marseilles mørkhudede spillere.

Antirasistiske organisasjoner støtter UEFAs avgjørelse fullt ut.
- Dette er en betydningsfull avgjørelse. Jeg og andre ledende aktører i fotballen - svarte og hvite - gir full støtte til de tiltak som UEFA har igangsatt, uttaler Paul Elliott, tidligere forsvarspiller i Chelsea, nå ambassadør for FARE.

Lord Ouseley, leder av Kick it Out, legger til: - Det lederskapet UEFA har vist ved disse sanksjonene, sender ut en melding som er klar og tydelig - rasisme blir ikke tolerert.

Skuffede spanske spillere
Pepe Reina forteller at ikke bare Fernando Torres, men alle spanske spillerne er svært skuffet over UEFAs avgjørelse om å flytte Liverpools bortekamp mot Atletico Madrid vekk fra Vicente Calderon.
- Det er en stor nedtur for alle de spanske spillerne i Liverpool. Først og fremst for Torres som var mest ivrig av oss alle for å besøke Calderon.

- I tillegg hadde vi alle forpliktelser, billettavtaler. Dette forandrer alle planene.