Ulike roller for Gerrard

Gerrard må regne med å spille i ulike posisjoner kommende sesong. Benítez glad for at pre-season ble lagt til Europa. Keane og Torres blir et fryktet radarpar i PL, tror Stevie G. AFC vant trofé.

Rafa Benítez har fortalt Steven Gerrard at midtbanespilleren må regne med å spille i ulike roller den kommende sesongen. Manageren mener at £20M-kjøpet av Robbie Keane har gjort laget enda mer fleksibelt - og at Gerrard nok engang bli bedt om å spille i en rekke posisjoner.
- Hvis vi spiller i en 4-4-2-formasjon, da kan Gerrard spille på midtbanen. Dersom vi spiller med Torres alene på topp, da kan Gerrard og Keane spille bak ham, forteller Benítez.

- Jeg tror ikke at Steven vil bli frustrert av det. Jeg leste nylig et intervju om Gerrards rolle på det engelske landslaget, og han er nå svært tydelig på sin rolle i fotballverdenen - at du trenger å tilpasse deg, tenker på laget og spiller i forskjellige posisjoner når det er nødvendig.

- Jeg tror Steven er smart nok til å gjøre det. Hvis han trenger å tilpasse seg, så han vil tilpasse seg fordi han er en spiller av kvalitet som kan spille i ulike posisjoner.

- Jeg kjøpte Robbie Keane, fordi han passer inn med hva jeg prøver å gjøre i klubben.

- Han kan kanskje spille i fire posisjoner på laget. Jeg ser ham som en spiller som forstår spillet og som alltid vil arbeide hardt. Han vet hva hans manager ønsker at han skal gjøre. Jeg liker spillere som kan passe inn i forskjellige stiler i løpet av en Kamp. Robbie har en god mentalitet - en vinnende mentalitet. Som en leder ser du på disse kvalitetene før hvert kjøp man gjør, men jeg er sikker på at Keane er denne typen spiller.

Liverpools pre-season har vært lagt til Europa. Benítez håper at Manchester United og Chelsea til slutt må betale en stor pris for lange turer til Sør-Afrika og Fjerne Østen.

- Vi utarbeidet to eller tre forskjellige alternativer for pre-season. Til slutt besluttet vi at det beste ville være å bli i Europa.

- Det finnes kanskje tider da en klubb må reise til Asia, Amerika eller annet sted fordi slike turer er bra for klubben når det gjelder penger.

- Men i vårt tilfelle vurderte vi at det ville være bedre å bli i Europa, fordi vi hadde en rekke spillere i EM, og vi ville ikke at de skulle reise for mye.

- Vi har også spillere med i OL, og det kan være en katastrofe hvis du kontinuerlig spør spillere om å reise rundt i verden.

- Styret i Liverpool var enig om mine ideer.

- Jeg aksepterer at når du reiser på treningsleir, så må man spille kamper for å tjene penger, og forhåpentligvis vil United og Chelsea angre på valgene de har tatt.


Gerrard tror selv at Fernnado Torres og Robbie Keane kommer til å utgjøre det beste spissparet i Premier League.
- Så fort vi hørte om interessen for Robbie, så ønsket de av oss som kjenner ham at en avtale skulle falle på plass.

- Vi vet hva han kan tilføre laget. Sammen med Fernando Torres føler vi at vi har et angrepspar som kan konkurrere med alle i Premier League.

- En rekke Liverpool-fans ser likheter med da vi signerte Gary McAllister i 2000. Du vil høre folk si at vi burde ha hentet ham tidligere.

- Det samme gjelder med Robbie. Han skulle sannsynligvis ha vært her fem eller seks år før.

Trofé til AFC Liverpool
AFC Liverpool leverte en av sine beste kamper i klubbens korte historie da de hentet hjemme " The Fans Club Trophy" på bekostning av Runcorn Linnets. Tidligere Liverpool-keeper Paul Willis reddet et straffespark på mesterlig vis tidlig i kampen. AFC Liverpool vant til slutt hele 4-1 etter scoringer av Ryan Wignall (eks. Liverpool-junior), Dean Thurston, Andy McCoy (straffe) og Dave Eaton. Selv ikke en utvisning på Wignall tidlig i 2.omgang kunne frata AFC seieren. Neste kamp er ligaåpningen hjemme mot Darwen FC på Prescot Cables' Valerie Park lørdag 9. august.

AFC Liverpool: Willis, Barlow, Crowder, Bloxam, Chandler, Dever, Wignall, Johnson, Thurston, Eaton, McCoy.