Unge svensker i søkelyset

Liverpool følger for øyeblikket fire tenåringer i lille Husie IF sør i Sverige, og har startet et samarbeid med en klubb som driver godt på ungdomsnivå. Sidwell på vei til Villa.

Skal prøvespille
I midten av august skal Philipe Andersson Toth trene på Liverpools ungdomsakademi. Det bekrefter ungdomsansvarlig i Husie IF, Robert Dahlman, til avisen Sydsvenskan.

- Liverpools ungdomsspeider Jimmy Hansen har allerede vært i Malmø to ganger denne våren for å se nærmere på utvalgte talenter, og nå synes han det er tid for at Philipe Andersson Toth kommer til Liverpool, sier Dahlman.

- Om det går bra for Philipe i England er det trolig at han skal spille en sesong til i Husie, og siden reise over sommeren 2009. Det er de signaler vi har fått fra Jimmy Hansen.

Andersson Toth er født i 1993, og er den eldste av et firkløver som Liverpool skal ha under oppsikt i den driftige ungdomsavdelingen til Husie IF. De andre er Nicola Zivanovic (1994), Karl Björnstedt Bozbey (1994) og Andreas Rosén (1995).

Ifølge Lokaltidningen i Malmø har Zivanovic allerede vært og trent med Liverpool. Husie vant gutteklassene for 1992 og 1994 i den store DANA Cup forrige sesong, og sjefspeider på Liverpools ungdomsakademi, Malcolm Elias, som umiddelbart ha tilbudt Nicola Zivanovic et treningsopphold på Merseyside etter finalekampen.

- Det var et utrolig høyt tempo, man måtte gi hundre prosent hele tiden, bekrefter Zivanovic til Lokaltidningen etter oppholdet.

Etter sigende skal Zivanovic ha gjort et godt inntrykk, og Husie og Liverpool skal senere ha blitt enig om et samarbeid på ungdomssiden. I Husie IF håper man bl.a. at dette skal gjøre at noen av Liverpools yngre lag kommer på besøk for å ha treningsleire og spille kamper.


Villa og Chelsea enige om Sidwell
Ifølge Sky Sports er Aston Villa og Chelsea nå enige om en overgang på £5.5M for midtbanespilleren Steve Sidwell. Dette er interessant for Liverpool siden Sidwell er sett på som en mulig erstatter for Gareth Barry.