Ungt men erfarent

Regjerende mester Liverpool møter i kveld Sunderland i juniorcupen, og trener Hugh McAuley ser fram til en stor kveld. Dani Pacheco kan bli brukt som joker. Ny finne trener i Liverpool.

Etter å ha slått Wycombe med 5-0, og ikke minst etter at Arsenal ble sendt hjem med 1-0 tap, seiler Liverpool igjen opp som en av de store favorittene i den nasjonale juniorcupen. Laget, som består i stor grad av første års juniorspillere, skal prøve å skrive historie ved å sørge for at Liverpool vinner cupen for tredje året på rad.

Til tross for at utvikling av unge spillere fram til førstelaget er hovedmålet heller enn resultater, synes klubben å ha lagt stadig mer vekt på cupen. Trener Hugh McAuley understreker også at dette er viktige erfaringer å ta med seg.

- Å spille slike kamper, som i kveld på Stadium Of Light, er en flott erfaring, bekrefter McAuley. - Det at vi spiller på en slik arena kan forhåpentligvis gjøre sitt til at guttene yter det lille ekstra som du trenger for å gå videre i juniorcupen. Hvis du ikke har den rette innstillingen vil du ryke ut. Etter seieren mot Arsenal, skulle vi ha selvtillit nok til å kunne reise til nordøst og gi Sunderland en kamp.

- Laget har stadig blitt bedre denne sesongen, både individuelt og kollektivt. Jeg tror også at avansement i juniorcupen bidrar til å holde sesongen levende. Du er involvert i store kamper på store arenaer, og det er noe unge spillere behøver. De fleste av våre spillere er nye på laget denne sesongen og inne i sitt første år. Det var tilfellet for åtte av spillerne mot Arsenal, men dette dreier seg om utvikling. Noen spillere utvikler seg tidligere enn andre. Det er også en læreprosess som kan gå opp og ned, og slike store kamper hjelper på utviklingen og erfaringen.

- Dette vil bli en annerledes kamp i forhold til den vi spilte mot Arsenal. Vi vant 3-0 mot Sunderland da vi møtte dem hjemme tidligere i sesongen, men det var nok litt flatterende for oss. Jeg forventer derfor en god kamp og vi er nødt til å være forberedt.

- Angriperne våre scoret deres andel før jul, men som om vi fortsatt skaper sjanser tar vi nå ikke vare på dem, sier Hughie etter at hans lag ikke har greid å vinne noen ligakamper etter jul og angriperne Nathan Eccleston, Marvin Pourie og David Amoo har vært langt mer beskjedne foran mål. ? Det er imidlertid greit, siden vi etter hvert vil begynne å score igjen dersom vi bare fortsetter å komme til muligheter.

Daniel Pacheco er tatt med i troppen mot Sunderland. Den kvikke spanjolen scoret nylig sitt første mål for reservelaget, men satt hele kampen på benken da reservene i går beseiret nettopp Sunderland med 1-0. Han kan dermed bli en joker i kveldens oppgjør. Den hurtige vingen Alex Kacaniklic er også friskmeldt etter en strekkskade.

Liverpools tropp: Bouzanis, Irwin, Kelly, Kennedy, O?Connor, Amoo, Highdale, Adjarevic, Mackay-Steven, Pourie, Eccleston, Collins, Pachecho, Hansen, Kacaniklic, Awang, Parsonage, Scott, Oldfield.

Den 15-årige finnen Santeri Mäkinen er for tiden i Liverpool for å trene i ti dager på akademiet.