Usikkerhet rundt Aggers fremtid

Under tittelen ”Agger kan kjøpe seg fri for 27 millioner” sår avisen Ekstra Bladet tvil rundt Daniel Aggers Liverpool-fremtid. Stopperen var ikke en gang på benken mot Man Utd på lørdag.

Selv om Daniel Agger har kontrakt med Liverpool helt frem til sommeren 2010, har dansken mulighet til å skifte klubb allerede i januar ved å kjøpe seg ut av avtalen.

Så langt denne sesongen virker det som om den danske landslagsspilleren stiller bak både Jamie Carragher, Martin Skrtel og Sami Hyypiä i midtstopperkøen. Det blir imidlertid interessant å se hva som skjer i Marseille tirsdag kveld. Agger er nemlig med i Liverpools Champions League-tropp. Der kom ikke veteranen Hyypiä med.

Som en følge av Andy Webster-dommen fra januar i år, kan Agger kjøpe seg fri fra Liverpool dersom han selv betaler et beløp tilsvarende hva han skulle hatt i lønn hos de røde for resten av kontraktstiden (I praksis betales dette beløpet av en eventuell ny klubb). At dansken om bare fire måneder har mulighet til dette, kan naturligvis medføre at han om kort tid får tilbud om en kontraktsforlengelse med Liverpool. Klubben har nemlig signalisert at de ser på Agger som fremtidens mann. Men noe nytt kontraktsforslag har i alle fall ikke dukket opp ennå.

- Jeg kan bekrefte at jeg ikke har mottatt noe tilbud om kontraktsforlengelse med Liverpool, sier midtstopperen selv til den danske avisen Ekstra Bladet.

De nye reglene som følge av Webster-dommen er krystallklare: Når en spiller er under 28 år ved kontraktens inngåelse, kan han kjøpe seg fri av sin kontrakt etter tre år i en klubb, uansett hvor lang kontrakten måtte være.

- Jeg kjenner til Webster-dommen, men har ingen ytterligere kommentar, er alt Agger vil si om den saken.