Utbygging utsatt et år

Liverpool Echo skriver at en ny stadion i Stanley Park nå ikke vil kunne bli ferdig før til 2012/13 sesongen. Fans forlanger at Hicks og Gillett selger Liverpool FC.

Eksperten på Liverpool i lokalavisen Liverpool Echo, Tony Barrett, skriver i en artikkel i dag at det vil gå et år før konstruksjonen av en ny stadion kan begynnes.

En uttalelse fra LFC tidligere i dag antydet at man står bare foran en mindre utsettelse av byggingen av et nytt superstadion, men Barrett hevder at sesongstart 2012/13 nå synes å være nytt tidspunkt for at arenaen kan stå ferdig.

Tom Hicks og George Gillett skal ha ment å formelt offentliggjøre utsettelsen gjennom et PR firma 1.september, men lekkasjer til pressen gjorde at man i dag måtte innrømme at drømmen om Nye Anfield har fått et nytt og kraftig slag for baugen.

Det at utsettelsen kommer som følge av "globale markedskrefter" og at eierne er like oppsatt på å fullføre planene om ny stadion, går ikke hjem hos fans som nå må registrere en ny utsettelse 18 måneder etter at amerikanerne sa man ville starte spadetakene om 60 dager.

- SOS har ventet på disse nyhetene i over en uke, sier talsmann Jay McKenna i supportergruppen Spirit Of Shankly.

- Det er vår faste overbevisning om at eierne verken har ressursene eller intensjonene om å fullføre prosjektet, og de bruker dagens økonomiske krise som et knep for å prøve å øke salgsverdien på klubben.

- SOS har fastholdt hele tiden at eierne ikke har pengene, de har ingen troverdighet og ingen ære, og er ikke verdige til å vokte denne klubben.

- Vi forlanger deres umiddelbare fratredelse og at man selger klubben til passende og verdige eiere.

Echo hevder at kilder i finansmarkedet sier at Hicks og Gillett har hatt samtaler med Royal Bank of Scotland vedrørende et lån på £300M for å bygge stadion, men at man trakk seg tilbake da det ble spurt om en garanti for egenkapital på £200M. Så sent som i april hevdet Tom Hicks at kollapsen i den amerikanske økonomien ikke ville påvirke en ny stadion i Anfield.