Vanskelig å utelate Hyypiä

Rafael Benítez forklarer i dag årsaken til at han utelot Sami Hyypiä fra Champions League-troppen til gruppespillkampene. Tror likevel alle midtstopperne får mye spilletid denne sesongen.

Sami Hyypiä har ikke kommet med i Champions League-troppen fordi åtte av de 25 plassene er satt av til hjemmeavlede spillere, og minst fire av de åtte må være klubbtrente.
- Det var en vanskelig avgjørelse, men vi måtte gjøre det. Regelen sier at man trenger mer eller mindre åtte britiske, eller lokale, spillere i troppene. Vi måtte bestemme oss for hvilke tre midtstoppere vi skulle ha i Champions League, uttaler Benítez til Liverpoolfc.tv.

Selv om Hyypiä ikke er aktuell for noen av de seks Champions League-kampene før jul, så mener Liverpool-manageren at alle hans forsvarere vil få nok spilletid i løpet av sesongen.
- Vi har nå fire midtstoppere som er gode nok, så de må konkurrere. Selvsagt avhenger det av antall kamper vi spiller og om vi avanserer i cupturneringene også. Det kan bli mange kamper for flere av våre spillere.

UEFAs regel om åtte hjemmeavlede spillere, der minst fire må være klubbtrente, har blitt gradvis utvidet. 2006/07-sesongen var første gang regelen ble benyttet. Da var fire plasser satt av til hjemmeavlede spillere, minst to skulle være klubbtrente og to nasjonalt trente (2+2). I fjorårets sesong var det seks plasser (3+3), mens det denne sesongen altså er åtte (4+4). UEFA har ingen foreløpige planer om å øke kvoten. Benítez er ikke spesielt glad for dette regleverket.
- Jeg synes det er feil. Når man spiller i Champions League, trenger man å ha sine beste spillere på banen. Det skal ikke handle om hvor du kommer fra, men om hvilke spillere som er best. Jeg ville forstå om denne regelen ble introdusert i Premier League, men ikke i Champions League.