Våpenhvile i eierspørsmålet

Seriøse engelske aviser rapporterer at kilder i DIC fortsatt er optimistiske på at man etter hvert vil få kjøpt ut George Gillett, og det uten at Tom Hicks kan blande seg inn.

Etter at DIC først tilbød Tom Hicks og George Gillett £200M hver for sine 50% i Liverpool FC, og dette ble avslått, skal budet ha blitt økt betraktelig.

Et utlegg på £400M vil ha gitt Hicks og Gillett £25M i fortjeneste etter 13 turbulente måneder som eiere av de røde på Anfield. De fleste avisene sier nå at budet er økt til om lag £430M, eller ca £40M profitt til hver av de to amerikanerne. The Guardian sier imidlertid at DIC er villig til å legge £500M på bordet, og at Hicks og Gillett har muligheten til å gå av gårde med £75-80M hver.

PR-maskineriet til Dubai International Capital har åpenbart lekket opplysninger til pressen om at George Gillett ikke har avslått det siste tilbudet han har fått. 69-åringen er for tiden hjemme i Vail, Colorado pga sykdom, men skal ha vært i stadig telefonisk kontakt med London hvor forhandlinger fant sted inntil i går. The Independent skriver at advokatene til Gillett fortsatt skal være på øyriket og at et mulig salg fortsatt er levende.

Både The Guardian og The Times hevder at DIC skal ha stor tro på at man kan lykkes med å kjøpe andelen til George Gillett. Andy Hunter, tidligere i Liverpool Daily Post og nå journalist i The Guardian, skriver at advokatene til DIC nå finkjemmer overenskomsten mellom Gillett og Hicks, for å kunne inngå at Tom Hicks kommer inn og blokkerer et oppkjøp.

Tom Hicks har gitt inntrykk at han kan hindre Gillett i å selge til en tredje part. En vanlig overenskomst i slike tilfeller vil være at dersom George Gillett blir enig om et salg med DIC, vil Hicks ha 90 dager på seg til å matche det tilbudet og selv kunne kreve kjøpet.

Signaler fra Texas om at Hicks selv jobber med å få tak i midler som gjør at han kan få full kontroll over klubben skal bli oppfattet som rent taktisk fra Dubai. Det er liten tvil om at Hicks sitter med gode kort på hånden, og at han vet det selv. DIC ønsker full kontroll på Anfield, mens i motsetning til George Gillett har Tom Hicks en økonomi som gjør at han i større grad kan spille kostbar.

Mange har en oppfatning om at Hicks vil selge hvis han får et stort nok tilbud, men at han altså er i posisjon hvor han tålmodig kan vente. Det har ikke offisielt blitt bekreftet fra Texas at Tom Hicks har avslått det siste tilbudet fra Asia, men man understreker stadig at det ikke vil være aktuelt å selge. På den annen side er det helt sikkert en grense hvor for mye DIC vil betale for en klubb som man avslo fra å kjøpe for en langt mindre sum for et år siden.

Spillet om makten i Liverpool FC vil ventelig fortsette i flere uker ennå, men i øyeblikket synes det som om partene har trukket seg tilbake i skyttergravene for å vurdere sine siste fremstøt.