Versjonen til Tom Hicks jr.

Tommy Hicks forteller hva han gjorde på The Sandon til Liverpool Echo, som selv var til stede på puben da styremedlemmet i Liverpool FC foretok sitt overraskende besøk.

Journalisten Tony Barrett forteller selv hvordan han opplevde at Tom Hicks jr, eller bare Tommy innad i familien, trådde inn i det dypeste hjertet av Liverpools supportere ved å besøke The Sandon Pub. Puben hvor Liverpool FC ble grunnlagt, og hvor styremedlemmet først gjorde en rolig inntreden før han måtte ha beskyttelse for å kunne forlate en forsamling med sinte supportere. Etterpå forklarte hovedpersonen selv til Liverpool Echo om episoden som skjedde i etterkant av hjemmekampen mot Middlesbrough.

Slik er hovedtrekkene til Tony Barrett, når han beskriver det relativt korte besøket:

+ Hicks og hans følge kommer i en sølvgrå Mercedes fra det transportbyrået som familien har brukt ved alle sine besøk på Merseyside.

+ Tom jr. tar en sigarett utenfor puben, og tar noen bilder av fasaden til "hvor det hele begynte" med et medbrakt kamera.

+ Han bestemmer seg for å gå inn på puben, og går videre inn i det minste og minst folksomme rommet hvor han bestiller en pils til seg selv og brus til sine livvakter.

+ Baren fylles snart opp av fans etter hvert som ryktet sprer seg om at det er en Texaner på over 190 cm som er til stede.

+ I om lag fem minutter har Tom jr. en intens men saklig samtale med en av supporterne ved baren.

+ Det startes med å synge protestsanger, og som blir stadig mer høylydt

+ Hicks synes å be sine livvakter om å få ham ut av lokalet. Før vaktene greier å beskytte ham får han en dusj med øl og det blir spyttet i hans retning.

+ Barrett betegner det som "stygt og vemmelig", på hva som synes å være et noe naivt og godtroende forsøk fra Tom Hicks jr. på å bygge noen broer.

+ Hicks blir geleidet ut i den ventende bilen uten spesielle problemer, men under en veldig forskjellig atmosfære i forhold til da han gikk inn.

+ Rapporter om at bilen skal ha blitt skadet avvises av Liverpool Echo.

I etterkant har Tom Hicks kommet med noen korte uttalelser til lokalavisen, hvor han ikke gjør noe stort nummer av episoden og sier at han vil komme tilbake til Liverpool.

- Jeg dro til Sandon sammen med noen venner da jeg over tid hadde ønsket å se stedet hvor klubben ble født.

- Jeg respekterer at noen av den harde kjerne har store uoverensstemmelser med oss, men det hører med.

- Jeg hadde flere konstruktive samtaler i løpet av mitt korte besøk og ser fram til å fortsette dem neste gang jeg er i Liverpool.

Ifølge Liverpool Echo hadde Hicks senere på kvelden et møte med en gruppe av Liverpools supportere. På søndag overvar han finalen i Carling Cup mellom Tottenham og Chelsea på Wembley.

Tom Hicks jr. har ikke klaget sitt besøk på The Sandon inn for politiet, og skal ha ønske om å dysse det hele ned.