Veteranen Xabi Alonso

Den 26-årige midtbanespilleren har flest landskamper av de som ventes å starte for Spania i kveld. Maik Taylor om hvorfor han valgte å si nei til Liverpool.

Tre røde for Spania
Spansk media er overbevist om at spanjolene kommer til å hvile flest mulig spillere til kveldens EM-kamp mot Hellas, etter at de røde og gule allerede er klare som vinner i gruppe D.

P.g.a. en skade for Cazorla vil Andres Iniesta bli den eneste som Luis Aragones har brukt i sin startoppstilling så langt i dette mesterskapet som også starter mot grekerne.

Det betyr spill fra fløyta går for Pepe Reina, Alvaro Arbeloa og Xabi Alonso. Ved siden av nevnte Iniesta og Arsenals Cesc Fabregas, kan en hevde at Alonso blir den eneste høyt profilerte spilleren fra en spansk tropp hvor trener Aragonez har satset på mye ungt og nytt bak sine faste folk.

Xabi hadde spilt 40 landskamper før man reiste til EM, mens Iniesta stod med 22 og Fabregas med 23. Hvis en i tillegg tar med forsvareren Juanito fra Real Betis var dette de eneste med et tosifret antall kamper for Spania av de som forventes å begynne kl 20.45 i Salzburg.

Folk som Fernando Navarro, Ruben de la Red og Sergio Garcia debuterer i dette EM, sammen med skadede Cazorla. Alvaro Arbeloa har også bare gang tidligere fått høre nasjonalsangen som spiller. Pepe Reina får sin 10.landskamp, og mens Liverpools keeper var den eneste i 23-manns troppen som ikke fikk spilletid i siste VM i Tyskland, faller nå den skjebnen trolig på tredjekeeper Andres Palop.

Det kan derfor være en stor mulighet blant mange urutinerte reserver å skape seg en bedre posisjon før en av favorittene tar til med cupspillet.


Taylor ønsket å spille
Maik Taylor skrev nylig under en ny 2-årig kontrakt med Birmingham. Veterankeeperen innrømmer i et intervju med Birminghams hjemmeside at han både fikk og var flattert over et tilbud fra Liverpool, men at antatt spilletid og kontraktslengde gjorde at han forble på St. Andrews.

- Det var flatterende at Liverpool viste mye interesse og det sier seg selv at jeg vurderte det seriøst, forteller Taylor.

- Liverpool kunne tilby spill i Champions League og alt annet, men det ville blitt med en situasjon som andrekeeper og en 1-årig kontrakt.

- I tillegg har nå Scott Carson reist tilbake dit. Det var snakk om at han skulle til Villa etter sin utlånsperiode, men så har ikke skjedd.

- Jeg har fortsatt et stort ønske om å få spille, og så sant jeg greier å holde den fysiske formen ved like er det mer trolig her i Birmingham.