Viktig for U18 og Momo

Liverpools juniorlag ønsker å bli historiske, men får en vanskelig oppgave mot Arsenal i kveld. Avgjørende kamp for Momo Sissoko i det afrikanske mesterskapet.

Satser på tredje på rad
Liverpool har vunnet den nasjonale juniorcupen i to år på rad, og med unntak av Man Utd da man startet med denne cupen på 50-tallet har ingen klubber greid å bli mestere tre år i rekkefølge. Arsenal vant i 2000 og 2001, med Jermaine Pennant på laget ved den siste anledningen, og det er The Gunners som er motstander i 4.runde på Anfield i kveld.

Trener Hugh McAuley og hans gutter har fått forberede seg godt etter at siste ligakamp ble avlyst. Det unge mannskapet ventes å være stort sett det samme som har spilt i ligaen denne sesongen, og at man ikke henter inn spillere som Dani Pacheco, Gerardo Bruna og Daniel Ayala fra Melwood, og at nyervervelser som Lauri Dalla Valle og Alex Cooper heller ikke vil bli benyttet.

- Det å spille på Anfield, og å spille mot et lag som Arsenal, er den type erfaring og den type kamper som vi ønsker at unge spillere skal få oppleve, sier McAuley til Daily Post. - Det vil bli en vanskelig kamp, men det gir oss og spillerne en mulighet til å se hvor vi står. Det er spillere på begge lag som er i stand til å løfte seg ved slike anledninger.

- Å se Havant på lørdag var et godt eksempel. Det viste at hvilket som helst lag kan løfte seg i en situasjon uvant fra ditt vanlige program. Vår situasjon er ikke den samme, men det vil flyte adrenalin hos begge lag. Du håper at du vil innvirke positivt.

- Vi ville gjerne ha spilt siste kamp mot Man City, men det har samtidig gitt oss tid til å forberede oss. Guttene har ved godt mot, og selv om de er et ungt lag hvor sju eller åtte spillere er i deres første år på juniorlaget, vil dette bli en stor erfaring. Vi har blitt stadig bedre denne sesongen og vi kan forhåpentligvis fortsette med det.

- Arsenal er ventet å gjøre det bra i denne turneringen og de har brukt mye penger på sin tropp. Vi er to store klubber med spillere som streber etter å komme inn på reserve- og siden førstelag. Arsenal spiller god fotball og er pasningsdyktige, men jeg føler vi er et tilsvarende lag.

Liverpools U18 har spesielt vist angrepstyrke denne sesongen, hvor spillere som Nathan Eccleston, Marvin Pourie og David Amoo har scoret mange mål. I The Kopite nr.5, som vil være ute om ca en ukes tid, har vi et langt intervju med Eccleston (bildet).

Avspark i kveldens kamp er kl 20.00, og vi vil følge opp når det skjer noe på Anfield.


Uavgjort holder for Mali
Mali og Momo Sissoko spiller kl 18.00 den siste gruppespillkampen i det afrikanske mesterskapet. Motstander er Elbenbenskysten med bl.a. Didier Drogba, og som leder gruppe B og allerede er klare for kvartfinalene. Hvis Mali greier minst uavgjort vil man være videre, mens et tap gjør at resultatet til Nigeria mot bunnlaget Benin vil være avgjørende.

Kampen sendes direkte på Eurosport.

Flere rapporter hevder at Momo Sissoko nå er blitt enig med Juventus om en femårig kontrakt, i en overgang verdt opp til £9,6M, men foreløpig er ikke dette offisielt bekreftet.