Viktige Agger i gang igjen

Daniel Agger var savnet sist sesong, og dansken har nå heldigvis begynt oppkjøringen på Melwood. Mannen som var forgjengeren til både de røde og de blå hedret på Merseyside.

Savnet Agger
Det kanskje aller mest positive for røde fans denne uka har vært nyheten om at Daniel Agger var tilbake til pre-season som planlagt. Man krysser nå fingrende for at den elegante midtstopperen kan ta igjen for fjorårets sesong som ble ødelagt av skade. Et mislykket forsøk på å kjøpe Gabriel Heinze gjorde at Liverpool ble sårbare i midtforsvaret da Daniel brakk foten, noe som Rafa Benitez greide i en stor grad å rette opp ved å hente Martin Skrtel i januar. Nå håper man at det unge paret Agger og Skrtel skal gi Jamie Carragher skikkelig kamp om plassene i det sentrale forsvaret, mens Sami Hyypiä er siste delen i en forsvarskvartett med kvaliteter som det kan være noen år siden de røde har hatt mulighet til å disponere.

- Jeg tror det kostet oss tidlig i sesongen. Vi slapp inn mål mot slutten av kamper som ende med uavgjort fordi Sami Hyypiä og Jamie Carragher spilte for mange kamper i rekkefølge, har Rafa Benitez uttalt om hva skaden til Daniel Agger betydde.

- Vi brukte Jack Hobbs i noen kamper og Alvaro Arbeloa som midtstopper, og det var klart at vi savnet Daniel Agger.

- Han er en midtstopper som er god med ballen og også en trussel for det andre laget.


Den opprinnelige grunnleggeren
Mange vil vite at Liverpool ble grunnlagt i 1892 som følge av at Everton flyttet på seg. Everton spilte på Anfield, da det ble krangel om den leien som skulle gå til eieren av banen, John Houlding. Ledet av organisten George Mahon besluttet majoriteten av styret seg for å trekke seg ut og opprette en ny bane på andre siden av Stanley Park, Goodison Park. Mens Houlding altså fortsatte på Anfield med den nye klubben Liverpool FC.

Hva som nok ikke er like kjent er at det var en pastor i St. Domingo?s Methodist Chapel i distriktet Everton som er den originale forløperen til at Merseyside i dag er to store klubber. Ben Swift Chambers hadde troen på "en sunn sjel i et sunt legeme" og dannet i 1877 en cricket klubb. På vinteren kunne man imidlertid ikke spille cricket, og det ble besluttet å også starte et fotball-lag som spilte i nærliggende Stanley Park.

Dette ble populært og snart kom det til spillere fra andre kirker, og som igjen ga grunnlaget for det felles navnet Everton FC. Denne klubben ble dannet i 1884, ble profesjonelle året etter, og den nåværende naboen vant ligaen i 1891 på Anfield.

Fotballhistoriker Peter Lupson besluttet nylig å prøve å oppspore graven til Ben Swift Chambers, og ved økonomisk hjelp fra Everton og Liverpool ble det laget en minnetavle med inskripsjonen ?Til minne om pastor Ben Swift Chambers, som startet snøballen som igjen medførte fødselen til fotballklubbene Everton og Liverpool.?

I går ble det holdt en hyllest i Liverpool til minne om Swift Chambers, og som ble overvært av personer fra Everton og Liverpool, hvor daglig leder Rick Parry, tidligere spiller og nå ansatt Brian Hall, og Bill Bygroves representerte de røde.

- Jeg føler meg utrolig stolt over at de to klubbene har vist en slik erkjennelse for den betydningen denne mannen hadde for deres historie, og at det var min oppdagelse av hans grav som ledet til denne lykkelige markering, sa Peter Lupson etterpå. ? Det kunne ikke ha vært bedre.