Vil se at flere unggutter lykkes

Jamie Carragher håper flere unggutter kan ta steget opp fra Liverpools ungdomsavdeling til førstelaget. Stephen Darby og Jay Spearing gjorde det godt i pre-season.

Jamie Carragher håper å se flere spillere ta steget opp fra The Academy til førstelaget. Midtstopperen var selv med å vinne FA Youth Cup i 1996 da de røde beseiret et West Ham-lag som stilte med Frank Lampard og Rio Ferdinand.
- De spiller mye fotball lokalt, bare i nord. Det er viktige å få testet seg mot lag fra andre steder. Det setter også kniven på strupen da det er en cupturnering. Du vil få seg lagets karakterstyrke.

- Det er også deres første sjanse til å få litt berømmelse fordi finalen sendes på tv. Det er der det hele startet for meg.

- Akademi-fotball er ekstremt viktig. Vi vil gjerne se noen flere komme gjennom. Jeg er sikker på at de vil. Stephen Darby og Jay Spearing var utmerket i pre-season. Forhåpentligvis blir de involvert i fremtiden.

- Forhåpentligvis kommer det flere opp fordi jeg og Stevie kommer ikke til å være her for alltid.

Carragher er én av fire spillere fra vinnerlaget i 1996 som har fått førstelagskaper for Liverpool. De andre er Michael Owen, David Thompson og Jon Newby.
- Det var et veldig godt lag, men jeg tror det var basert mer på viljestyrke enn ferdigheter. Det var flere personligheter på laget. Michael Owen var selvsagt en stor del av det, men det var også andre med viljestyrke.

- Det var mange ganger jeg trodde at jeg kanskje ikke ville klare det. Du møter mange opp- og nedturer som unggutt.

- Du har tunge tap, og så kommer du på reservelaget. Noen ganger får du ikke et spark på ballen fordi du møter eldre proffer. Du lurer på hvordan du skal klare det.

- Jeg husker min første kamp for B-laget (juniorlagene het A- og B-lag tidligere, red.anm.). Vi tapte 1-4 mot Manchester United, og jeg var ikke med i kampen. Men du må riste det av deg og la viljestyrken skinne gjennom. Det er ingen dans på roser.

- Det er ingen hemmeligheter. Det viktige er jobbe hardt og lytte til trenerne. Da vil du gi deg selv en sjanse til å bli profesjonell fotballspiller. Du kan ikke ta snarveier på eller utenfor banen.

- Hvis du klarer det, da er du god nok. Hvis ikke kan du i det minste sove godt med visshet om du har gitt alt.