Villa skal snakke med Barry

Aston Villa håper å overtale Gareth Barry til å bli på Villa Park. James Milner aktuell for de røde fra Anfield i hektisk transferkarusell. Høyreback jaktes. Ny 17-åring fra Spania linket.

Intertoto for Barry og Villa
Sesongen 2007/08 er over for Liverpool FC, og nå vil enda mer fokus bli rettet mot transfermarkedet og hvordan man skal få styrket troppen før neste sesong. Rafael Benitez har sagt at han håper å få ordnet overganger i løpet av kort tid.

Øverst på listen synes Gareth Barry å være. Hvorvidt dette er fordi manageren ønsker å hente inn en spiller som kan konkurrere om plassene både sentralt på midtbanen og på venstresiden, eller om det er som direkte erstatter for Xabi Alonso som linkes til store klubber i Spania og Italia, gjenstår å se.

Xabi har kontrakt på Anfield til 2012 og selv om familien Alonso skulle være klar til å reise sørover igjen vil det være uaktuelt for Rafa å godta noe annet enn en meget god pris for pasningsgeneralen.

Da er nok Aston Villa mer redd for å miste Barry. Riktignok er Villa klar for Intertoto cup i håp om kvalifisering til UEFA-Cup, men den 27-årige landslagspilleren vil være fristet av spill i Champions League. Martin O?Neill prøver stadig å overbevise om at Gareth Barry ikke reiser noen steder, men manageren til Villa innrømmer at man nå vil få eier Randy Lerner involvert for å prøve å beholde spilleren som har to år igjen av sin kontrakt.

- Vi ønsker å gjøre det ytterste for å kunne beholde Gareth, da han er så viktig for oss. Det er interessant og ironisk at det tilsynelatende var et tilbud fra en italiensk klubb for Steven Gerrard, hvorpå Liverpool raskt minnet alle om at han var under kontrakt. Gareth har to år igjen av sin kontrakt og vi ønsker at han skal bli. Formannen vil snakke med ham for å vise hvor høyt vi verdsetter ham.


Newcastle interessert i Riise
Ifølge velinformerte Chris Bascombe i News of the World er James Milner et aktuelt transfermål for Rafael Benitez. Det som ytterligere kan interessere Rafa er at Newcastle kan være villig til å hente en eller flere fra Anfield som en del av en handel som bringer 22-åringen til den røde delen av Merseyside.

John Arne Riise og Jermaine Pennant skal være spillere som Kevin Keegan skal ha på sin ønskeliste. Sammen med Peter Crouch har disse spillerne vært utelatt fra Liverpools tropp de siste par kampene og synes å være i salgsvinduet.


Jakter høyreback
Ved siden av Barry og Milner er det ventet at Phillip Degen kommer på Bosman fra Borussia Dortmund. Etter det liverpool.no forstår skal imidlertid fortsatt Rafinha være i bildet som den høyrebacken som Benitez ønsker å sikre seg innen neste sesongen. Et kjøp av brasilianeren vil imidlertid kreve at Schalke firer på sitt forlangende.


Javi Rey linket
Ifølge et par nettsteder skal en 17-åring ved navn Javi Rey være i søkelyset til Liverpool. Han spiller til daglig i klubben Pontevedra og Celta Vigo er også ute etter unggutten.