Whelan skryter av Javier

Liverpool-legenden Ronnie Whelan mener Rafael Benitez nå har funnet mannen som kan bringe det første Premier League-trofeet til Anfield; Javier Mascherano.

Irsk ros til Javier
Whelan har som alle som har fulgt de røde gjennom hele 1990-tallet og så langt i det nye årtusen, savnet et ligatrofe. Men nå er det bedre tider i vente, ifølge iren.

- Javier Mascherano er kanskje den ingrediensen som Rafael Benitez har manglet for å være en seriøs utfordrer til ligatittelen. Alle lag trenger en spiller som den argentinske landslagesspilleren, sier Whelan, som scoret 73 ganger på 443 kamper for de røde.

Whelan mener at det har tatt en stund før Mascherano scoret sitt første mål for Anfield-klubben.

- Han gjør en utrolig jobb for Liverpool og spiller sin beste fotball nå. Han løper gjennom hele kampen, bryter opp motstandernes spill, setter i gang angrep og gjør en fantastisk jobb for klubben. Han er en virkelig all-round-spiller. Javier er ikke blant de største spillerne i den engelske ligaen, så han er ikke stor i lufta, men hvis du vil ha en midtbanespiller som kan bringe ballen raskt videre og sette ting i gang, så er argentineren perfekt. Han gjør jobben veldig bra, sier Ronnie.

- Eric Cantona pleide å snakke om Didier Deschamps når han snakket om midtbanespillere som skapte balanse og at alle lag trenger en slik. Mascherano er akkurat en slik for Liverpool. Jeg pleide også å gjøre den jobben på midten; å forsøke å få tak i ballen, bringe den videre til spillere som Barnes og Beardsley. Mascherano gjør akkurat den jobben på laget nå, til Gerrard og Torres. Owen Hargreaves gjør denne jobben for Manchester United. Han kostet det samme, men er ikke i nærheten av å være i verdensklasse. Jeg synes Mascherano er et atskillig bedre kjøp. Han gjør mer enn det Hargreaves gjør.

Ronnie Whelan skryter også av spanske Xabi Alonso i forbindelse med Javier Mascheranos første mål for Liverpool.

- Xabi ga Javier det rommet som skulle til for at han skulle bryte barrieren og score det første målet i rødt. Dette målet vil gi argentineren den selvtilliten som skal til for at han kanskje kan score flere, sier den tidligere irske landslagsspilleren.

Ronnie Whelan mener nå at Liverpool er gode nok til å gjøre noe med en statistikk som ikke har vært alt for bra for Liverpool de siste sesongene, nemlig et godt resultat mot topplagene.

- Å vinne sju kamper på rad gjør noe med selvtilliten. Da er det ingenting i veien for å vinne den åttende heller, uansett om det er Manchester United vi møter. Selvtillit er viktig i fotball. Spiller vi opp mot vårt ypperste potensial, så kan det bli tre poeng på Old Trafford søndag. Med Torres, Gerrard og Mascherano i toppslag, så har vi grunn til å ha mer selvtillit enn tidligere, sier Whelan.