Xabi vil gjøre ting enklere

Xabi Alonso scoret fra egen banehalvdel og var med på å snu 1-3 til 5-3 sist Liverpool møtte Luton. Nå satser han på en enklere seier. Benitez speidet på Mallorca-spiller. Wenger avskriver ikke LFC.

Xabi Alonso var en av hovedrolleinnehaverne da Liverpool slo Luton 5-3 på Kenilworth Road i FA-cupens 3.runde for to år siden. To langskudd fra playmakeren, ett sågar fra egen banehalvdel, bidro sterkt til avansement. Den gangen ledet Luton 3-1 et godt stykke ut i andre omgang, og var på god vei mot en cupbombe da Liverpool slo tilbake. Alonso håper at oppgaven skal bli langt enklere på søndag.

- Selvsagt husker jeg scoringen min fra egen banehalvdel. Jeg scorer ikke så mange mål, så jeg husker dem alle sammen, sier en spøkefull Alonso i et intervju med Liverpool Echo i dag.

- Den scoringen ble berømt på grunn av hvor skuddet ble løsnet fra, og fordi Steven Gerrard var forbannet over at jeg ikke sentret til ham. Det var et morsomt øyeblikk for meg, laget og for supporterne, minnes midtbaneeleganten.

- Det er imidlertid lite sannsynlig at bedriften blir gjentatt på søndag. Men det hele bringer i alle fall frem gode minner for meg, legger han til.

- Det var en veldig spennende kamp, og vi klarte å vinne etter at vi lå under med 3-1. Vi kom til cupfinalen det året, så ja, minnene er gode.

Alonso forventer seg en jevn kamp på søndag.

- Mangeren liker å vinne, men han er ingen stor fan av at vi slipper inn mange mål. Dette er vår første FA-cupkamp for sesongen, og det er en stor turnering som vi ser frem til. Vi står overfor en vanskelig kamp, så vi får se hva som skjer.

Spanjolen håper selvsagt på at de røde skal gjenta bedriften fra to år siden, og gå til topps i FA-cupen, men ønsker likevel ikke å tenke lenger frem enn til søndagens kamp.

- Tanken på å få spille på Wembley i finalen er motivasjon nok i seg selv, men det skal spilles mange kamper før noen kan tenke på en finale. Først må vi konsentrere oss om Luton. Dette er en stor kamp for Luton, og jeg er sikker på at de kommer til å jobbe hardt. Så det blir ikke lett for oss.

Liverpool-speider følger Mallorca-spiller
Setanta Sports henviser til rapporter fra Spania, hvor det meldes at Rafael Benitez snuser på Mallorcas offensive midtbanespiller Juan Arango. Venezuela-føldte Arango har spansk pass, og Benitez skal ha sendt en speider for å se ham i aksjon i Mallorcas 4-0 seier over Osasuna i cupen. 27-åringen står bokført med 70 landskamper og 13 mål for Venezuela.

Wenger vil ikke avskrive Liverpool
Arsenal-manager Arsene Wenger vil ikke avskrive Liverpool i tittelkampen, selv om hans lag nå har 12 poengs forsprang på de helrøde.

- Jeg vil ikke si at det står mellom bare tre klubber ennå. Jeg føler fortsatt at Liverpool er med, men de har ikke råd til flere feilskjær nå. Men de har fortsatt et farlig lag. Deres handikap er at de skal spille borte mot de tre topplagene, sier Wenger til gratisavisen Metro.

- Jeg ønsker ikke å avskrive dem ennå. Vi tok igjen et lignende forsprang i 1997/98, så det er mulig.