- Afrikamesterskapet kan bli avgjørende

Steven Gerrard tror at Afrikamesterskapet i vinter kan skape trøbbel for noen av Liverpools argeste rivaler i kampen om ligamesterskapet, så som Chelsea og Manchester City.

Begge de to nevnte klubbene vil måtte klare seg uten en rekke nøkkelspillere i en periode i vinter, grunnet mesterskapet som spilles i Angola i perioden 10. - 31.januar.

Chelsea vil måtte klare seg uten karer som Didier Drogba, Michael Essien, John Obi Mikel og Salomon Kalou, mens Manchester City må spille noen matcher uten Emmanuel Adebayor og Kolo Toure. Arsenal kan bli uten duoen Alexander Song og Emmanuel Eboue, og spiller for eksempel mot Manchester United den 30.januar.

- Alle lag vil oppleve formsvingninger, og noen lag må klare seg uten viktige spillere under Afrika-mesterskapet. Sesongen er lang, og det er fortsatt mye fotball som skal spilles, sier Gerrard til Liverpoolfc.tv.

- Chelsea, Tottenham og Manchester City har fått en god start på sesongen, men det er for tidlig å spå hvem som vil kjempe i toppen av tabellen i sesongens sluttfase, legger han til.