- Alle må bidra

Phil Thompson oppfordrer rutinerte spillere i Liverpool til å stå fram, samtidig som Rafa må være glimrende på transfermarkedet om ikke fiaskoen for sju år siden skal gjentas.

Han ledet Liverpool gjennom store deler av sesongen, til en 2.plass etter et sterkt Arsenal, veiledet av en syk Gérard Houllier. Assisterende og etter hvert fungerende manager Phil Thompson forteller til LFC Magazine hvorfor det gikk så galt i 2002, da Liverpool skulle bygge videre på en god sesong og ta ligagullet som neste skritt.

- Vi hadde et enormt press på oss til å vinne ligaen. Med Gérard hadde vi gått fra sjuende, til fjerde, til tredje og så til andreplass i ligaen. Det hadde vært litt av en sesong, erindrer Thompson.

- 2002 var et enormt år og vi følte at noe ville skje sesongen etter. Vi hadde vår grunnmur, som var et godt forsvar og det var en brennende lidenskap hos spillerne.

- Vi hadde gjort det bra ved å bli nummer to etter et fantastisk Arsenal, men problemene kom etterpå. Vi hadde ikke spillerne med den rette mentaliteten til å ta det siste skrittet, til og utfordre om tittelen og vinne den.

- Våre kjøp må være glimrende denne sommeren, forklarer Thommo etter at hans sjef Gérard Houllier trolig vil bli husket for mer enn noe annet for at han sløste bort £20M på Diouf, Diao og Cheyrou sommeren 2002. - For sju år siden fungerte ikke våre kjøp. Kombinert med manglende mentalitet var det årsaken til at vi ikke lykkes.

- Nå må alle i Liverpool ta utfordringen. Alle må være beredt til å løpe den ekstra meteren i kamper som et lag. Etter en ny sesong hvor vi har blitt nummer to vil presset igjen komme fra fansen, som er desperate etter å vinne ligaen.

- Stevie og Carra har tatt store ansvar på sine skuldre, men de behøver nå hjelp fra andre spillere i klubben. Det er nok spillere som har vært her lenge nok. Fernando Torres skal starte sin tredje sesong og Pepe Reina er en annen av våre beste spillere. Forhåpentligvis vil Xabi Alonso bli værende, samt at Javier Mascherano er en annen som har kvaliteter. Jeg håper alle nå er klar over hvor nærme man er.

- Glen Johnson er et utmerket kjøp. Han er en vidunderlig spiller og jeg er glad for at han valgte Liverpool fremfor Chelsea og Manchester City. Vi behøver imidlertid flere spillere. Vi har en glimrende tropp på 13 eller 14 spillere, men Man Utd og Chelsea har 20 og Arsenal 18. Det var kamper i fjor hvor du så på benkene til Man Utd og Chelsea og det var en stor forskjell i forhold til den vi disponerte.

- Det er ganger hvor det du har på benken kan være forskjellen på å bli nummer en og to.