- Alonso bør sette en stopper for ryktene

James Pearce i Liverpool Echo mener at overgangssagaen rundt Xabi Alonso snart bør få en løsning. Hvis Alonso ønsker seg vekk, bør han komme ut å bekrefte det. Lorik Cana linkes ennå.

Xabi Alonsos fremtid er i ferd med å overskygge Liverpools sesongforberedelser for andre sommer på rad. Omstendighetene er likevel veldig forskjellige sammenlignet med fjoråret.

I 2008 følte Alonso at han var uønsket ettersom Rafael Benítez ville selge ham for å finansiere et kjøp av Gareth Barry. Midtbanespilleren fikk sympati av flesteparten av Liverpools supporterne. De følte at han ble dårlig behandlet.

Tolv måneder senere har 27-åringen selv mye skyld i spekulasjonene om hvor han skal spille neste sesong, mener James Pearce i Liverpool Echo.

Real Madrid har åpenlyst jaktet spilleren, men Liverpool har gjort det klart at han ikke er til salgs. Alonso har likevel ikke gått ut offentlig og sagt at han spiller for de røde neste sesong. Spanjolen kommenterte fremtiden sin etter Confederations Cup, men var noe tvetydig i uttalelsene.

Ifølge Liverpool Echo har Real Madrid ennå ikke lagt inn et bud på Xabi Alonso, men den spanske storklubben virker å ta tiden til hjelp.

Rafael Benítez vil nødig miste Alonso, men innrømmer at han ikke kan holde på noen som ønsker å være andre steder. Hvis han motvillig går med på å selge og prisen er den rette, så vet Rafa at det vil være en upopulær avgjørelse å la Alonso gå.

Dersom Liverpool kommer til å gjøre forretninger, vil Benítez at Alonso skal gå ut offentlig og si at han ønsker et klubbskifte. Men det er lite som tyder på at spilleren, som har tre år igjen av sin kontrakt på Anfield, er forberedt på å legge kortene på bordet.

Det vil være nok av supportere som føler at Alonso er godt innenfor sin rett til å handle som han gjør etter måten han ble behandlet på i fjor sommer. Men det argumentet holder ikke, skriver James Pearce.

Liverpool var villig til å selge Alonso i fjor sommer fordi formen hadde en urovekkende nedadgående kurve i 2007/08-sesongen.

Benítez var lite glad for at Alonso bestemte seg for å melde forfall til Champions League-kampen mot Inter i mars 2008 for å overvære sønnens fødsel. Men beslutningen om å vurdere et salg sto ikke og falt på denne episoden.

Alonso spilte bare 27 av 59 kamper den sesongen, og så ikke ut som spilleren med lissepasningene som fansen fikk se i debutsesongen 2004/05. Forrige sesongs transfersaga ga ham et spark bak, og han hadde behov for å få karrieren tilbake på rett spor.

Han svarte profesjonelt på tiltale, og forrige sesong var han en nøkkelspiller da de røde kjempet om ligatittelen. Han var også en sterk utfordrer til "Årets spiller" i klubben.

Det ville blitt en stor nedtur å miste Alonso, men det viktigste nå er å få løst saken så fort som mulig, mener James Pearce.

Madrid er glade for at overgangssaken trekker ut. De håper at Liverpool vil senke sitt prisforlangende, men tiden er ikke på Liverpools side. Selv om han går for £30M, vil det ikke bli lett å finne en erstatter.

Alonso er allerede sikret en plass i klubbens historiebøker. Men ønsker han en ny utfordring, bør han komme ut og si det.

Lorik Cana linket
Lorik Cana settes fremdeles i forbindelse med et klubbskifte til Liverpool. Daily Mirror skriver at en Alonso-overgang vil bli lettere å håndtere dersom Benítez kan få tak i en ny midtbanespiller. Kilder i Frankrike hevder at manageren fortsatt er på sporet av Marseilles albanske kaptein Lorik Cana. Marseille har hentet inn to midtbanespillere, Lucho Gonzalez og Stephane M'Bia, og vil la Cana forlate klubben.