- Alonso ønsker seg vekk

Den spanske journalisten Guillem Balague hevder at Xabi Alonso ønsker en ny utfordring, vekk fra Anfield. Gary Ablett ny manager for Stockport.

Komplisert situasjon
I sin spalte på internett synser Guillem Balague, som har gode kontakter hos spanske spillere i England, på fremtiden til Xabi Alonso. Han innrømmer at situasjonen er nokså innfløkt og at Real Madrid nå begynner å bli utålmodige, men at spilleren selv skal være innstilt på å fortsette i en annen klubb enn Liverpool.

"Rafa Benitez har sagt offentlig at han ikke ønsker å selge Xabi Alonso - men jeg kan ikke hjelpe for at under disse omstendighetene vil det være det rette å gjøre når Xabi synes bestemt på å ønske å reise. Det kan være at deres forhold har kommet til et bristepunkt. Rafa besluttet å selge ham i fjor sommer og spilleren aksepterte situasjonen. Det var imidlertid ingen tilbud som matchet den prisen Rafa satte. Xabi hadde tidligere blitt spurt om å signere en ny avtale, noe han gjorde. Spilleren føler at det nå er tid for å komme seg videre og han har bedt Rafa om å la ham gå slik at han kan komme i gang med nye utfordringer.

Under helt normale omstendigheter, når det er et sunt samarbeidsklima mellom spiller, manager, agent etc, ville det meste kunne løses med minimalt av støy. Nå virker det imidlertid som om ingen er villig til å inngå kompromisser, gjøre innrømmelser og situasjonen virker fastlåst. Faren er at Real Madrid vil miste tålmodigheten og fokusere på andre transfermål. Hvis det skulle skje, og Xabi blir i Liverpool, må en spørre hvor sunt det vil være for forholdet mellom manager og spiller på Anfield, og hvor motivert Xabi vil være neste sesong.

Dette kan også lede til enda et potensielt problem for Benitez - hva skjer hvis en rival i Premier League legger på bordet de pengene Liverpool forlanger etter at Madrid har trukket seg tilbake? Ville det ha vært bedre å selge ham til spansk fotball, heller enn en rival i Premier League? Kanskje kan budet komme fra en av de store i Italia, men hvis ikke vil situasjonen bare bli ytterligere komplisert og jeg føler at den vil ende uten at alle blir fornøyd..."


Ablett til League One
Ifølge Sky og BBC er Gary Ablett linet opp som ny manager for Stockport County, spiller spiller på tredje høyeste nivå i England.