- Aquilanis form blir stadig bedre

Benítez mener Aquilani må komme i bedre form før han kan spille mer. Rafa vil gjøre det som er til det beste for Aquilani og laget. Må beskytte spilleren, men også vinne kampene.

Alberto Aquilani har ennå ikke spilt en kamp fra start for Liverpool. Mot Everton lot Rafael Benítez sommerkjøpet sitte på benken samtlige 90 minutter, mens italieneren ble bytet inn på overtid mot Debrecen få dager tidligere. Liverpools manager får ofte spørsmål om hvorfor ikke Aquilani har spilt mer.

- Det er enklere enn folk tror, uttaler Benítez til Liverpool Echo.

- Han har vært ute lengre enn forventet. Han har ikke kunnet trene skikkelig fordi han var skadet i sommer.

- Nå er han mye bedre. Det handler om å forbedre kampformen hans. Vi ønsker å bruke ham. Vi trodde at vi kanskje kunne det for reservene mot Wigan.

- Kampen ble avlyst, men vi hadde noen kamper på Melwood. Han spilte 45 minutter mot reservene i forrige uke. Vi forsøker å få ham bedre så raskt vi kan.

- Men når man har en spiller som ikke er i form, vil han alltid trenge tid for å finne seg til rette i kampen.

- Hvis kampen er jevn og han gjør feil, så har man et problem.

- Vi ønsker å beskytte spilleren, men samtidig ønsker vi å vinne kampene. Han forstår at han må være i litt bedre form før han kan spille.

- Det har ikke vært lett for ham, men vi gir ham mer oppmuntring på treningene, og han blir mye, mye bedre.

- Vi vet at han er en spiller av ypperste klasse. Vi ønsker å gjøre det som er til det beste for ham og laget. Det beste for spilleren og laget betyr noen ganger at han ikke kan spille.

- Tenk på dette eksemplet. Vi ledet 1-0 (mot Debrecen) her om dagen. Jeg og Sammy (Lee) snakket om å bruke ham.

- Men dersom vi benyttet ham de siste 20 minuttene, da de angrep litt mer og han ikke hadde funnet seg til rette, ville kanskje situasjonen ha blitt verre. Det er ikke lett å finne den rette balansen, men han blir bedre hele tiden.