- Degen kan bli en god tilvekst

Benítez fornøyd med oppholdet i Sveits. En skadefri Degen kan bli en nyttig spiller. Skal studere flere av ungguttene nøye under pre-season. Hovedsaken er å bli tittelutfordrere.

Liverpool er for tiden på treningsleir i Sveits. I kveld står treningskamp mot St. Gallen på programmet. Rafael Benítez synes det har vært et flott opphold så langt.
- Jeg er virkelig fornøyd. Det er et fint sted, men litt varmt nå. Folkene er bra, fasilitetene er fantastiske og journalistene er virkelig gode! Så alt er ok.

Glen Johnson har ankommet fra Portsmouth. I tillegg har Benítez ansatt flere nye personer i støtteapparatet. Foreløpig klarer nykommerne seg bra.
- Det er lett å finne seg til rette her. Atmosfæren er god. Spillerne føler seg virkelig bra sammen med lagkameratene og staben. Alt går virkelig bra.

Liverpool har med flere unggutter, deriblant Krisztian Nemeth, på treningsleiren i Bad Ragaz.
- De jobber hardt. De er litt slitne fordi tempoet på førstelager alltid er høyere. Vi får se mot St. Gallen. Hvis vi ikke har noen problemer, vil de alle være der.

Etter at Sami Hyypiä reiste til Bayer Leverkusen kan det åpne opp for en mulighet for Daniel Ayala, Mikel San Jose eller Martin Kelly.
- Vi bestemte oss for å ta med de unge spillerne fordi vi ønsket å se dem sammen med førstelagsspillerne og også la dem spille noe kamper. Ok, de må kjempe. Vi skal vurdere dem 100% for sesongen. Vi må ta en endelig avgjørelse om en eller to ting under pre-season. Når det gjelder disse spillerne, tror vi at de har en stor fremtid i klubben. Vi følger dem for å se om de kan gi oss noen denne sesongen. De blir bedre og jobber virkelig hardt.

Philipp Degen mistet mesteparten av forrige sesong grunnet skader. Backen er tilbake i sitt hjemland i og med treningsleiren i Sveits.
- Jeg tror at han er den lykkeligste i troppen nå. Han kan forstå alle! Han trener veldig, veldig bra. Hvis han holder seg skadefri, vil han bli en veldig god tilvekst for oss, svarer Benítez.

Etter Glen Johnsons ankomst vil bety sterkere konkurranse om høyrebackplassen. Hvordan ligger Degen an?
- Spillerne må kjempe om plassen sin. Han gjør det bra, trener hardt. Dersom han slipper skader, vil vi kanskje få se det beste av Philipp.

Liverpool var 11 poeng bak Manchester United for i 2007/08. Forrige sesong var avstanden kuttet ned til fire poeng. Hva må til for å ta innpå ytterligere?
- Man må gjøre nesten alt perfekt. I Premier League kan man ikke tape mange kamper. Man trenger en god atmosfære, og vi har en god spillerstall nå. Forståelsen mellom spillerne er virkelig god nå. Hovedsaken for meg er å være tittelutfordrer. Vi må være blant topp fire og være nærme. Så får vi se hva som skjer. Chelsea, United og Arsenal er veldig sterke, og i år har vi også Tottenham, Aston Villa og City. Det er klart den vanskeligste ligaen. Vi er sterke nok til å slå alle. Vi må være stabile. Vi fikk 86 poeng, rekord for denne klubben i Premier League, men vi må fortsatt bli bedre. Men vi har mye selvtillit.