- Det beste Liverpool-laget jeg har spilt i

Jamie Carragher mener dagens Liverpool er det beste laget han har spilt med, men det betyr ingenting uten pokaler. Liker managerenes ”mind games”. Skjeggvekst har forbedret Alonso?

Sam Wallace i The Independent har i dag et langt og omfattende intervju med Jamie Carragher, før kveldens møte med Fulham. Carra har som kjent nå hatt to uker hvile, ettersom han har lagt landslagskarrieren på hylla. Det etterlengtede Premier League troféet er tema.

- Det har vært tøft å håndtere tankene, for du ønsker ikke å bli for spent. Du tenker på det for deg selv, og du forstår betydningen av det for menneskene rundt deg. Jeg og Stevie, vi gjør det ikke bare for oss selv. Alle menneskene i byen ønsker det så sterkt, men de kan ikke gjøre stort for at det skal skje. Det er som at du ønsker at barna dine skal ha mer enn deg, og ha det bedre enn deg, og du gir alt for dem. Slik føler jeg det av og til med supporterne og ligatittelen. Det er egentlig ikke for deg, men du ønsker å gi dem noe. Du blir desperat, fordi du vet hvor mye folk ønsker å vinne.

- Dersom det skjer, så skjer det. Jeg snakker med Gerrard, og kanskje snakker vi for mye om det, noe som legger press og kanskje litt angst på oss. Vi er lokale gutter, og vil fortsatt være rundt her etter at vi har sluttet å spille. Om vi ikke vinner ligatittelen vil vi fortsatt ha hatt brukbare karrierer vi kan se tilbake på. Jeg leste en dag at George Best aldri vant FA cupen. George Best var en langt bedre spiller enn jeg er, men jeg har vunnet to FA cuper. Se på alle spillerne som aldri har vunnet Champions League. Foreksempel Ronaldo - og da mener jeg brasilianske Ronaldo. Han var, og er, en fantastisk spiller, men vant aldri Champions League.

- Dersom det ikke skjer, så må vi bare akseptere det. Vi har noen år igjen på å gjøre det.. Jeg forsøker å få meg selv til å tenke på den måten, så det vil minske skuffelsen om Liverpool ikke vinner tittelen. Når du er den typen, så ser du ikke på hva du har gjort, men på hva du ikke har. Det er mange slike personer, og kanskje det er hva som fører deg til toppen.

Visekapteinen er på ingen måte av dem som mener det vil være noen trøst for Liverpool at de har slått Manchester United to ganger denne sesongen, om de kommer på andreplass.

- Nei. Det er fint å slå dem, men det er bare tull. Dersom de vinner ligaen er de et beste laget.


Han er også begeistret for såkalte "mind games" mellom managerene på toppen av ligaen.

- For å være ærlig, så elsker jeg det. Jeg synes det er storartet. Jeg tror mesteparten av Liverpool-supportere vil respektere Alex Ferguson. Du behøver ikke å like ham, men du må respektere ham. Jeg synes et mellom managerene er morsomt, og jeg både ser intervjuene og leser om det, og forsøker så å sette meg selv i deres posisjon og tenker over hva jeg skulle sagt tilbake i den og den situasjonen. Det er stor underholdning, og kanskje har det en effekt? Ferguson sa noe før vi spilte mot Real Madrid, og jeg tenkte det var smart, fordi det helt klart var hvorfor han sa det. Han sa "Real Madrid har ingen mulighet til å vinne Champions League", og åpenbart ønsket han at Real Madrid skulle forsøke litt hardere mot oss. Kanskje vi skal si det samme før kampen deres mot Porto? "Manchester United er allerede i finalen", så kanskje Porto yter litt ekstra?

Scouseren forteller også at han er livredd for å miste plassen sin blant Rafael Benítez sine elleve utvalgte.

- Jeg har mareritt om at noen skal ta plassen min. Jeg er redd for å miste en kamp. I starten av sesongen tenkte jeg at jeg virkelig måtte sloss for å beholde plassen min. Daniel Agger hadde kommet tilbake fra skade, og Martin Skrtel hadde gjort sakene sine veldig bra. For å være ærlig er jeg ganske stolt over statistikken med å spille hver eneste kamp. I sommer tenkte jeg ikke "jeg kommer til å spille i den første kampen", men "jeg vet ikke om jeg er på laget".

- Dette er det beste Liverpool-laget jeg har spilt i, men det betyr ingenting. Alt handler om hva du vinner, ellers vil ingen huske det, selv om vi muligens er 10 ganger bedre nå enn det laget som vant Champions League. Da vi vant the Treble i 2001, var laget året etter langt bedre - men vi vant ingenting. Alt handler om hva du vinner, og jo bedre lag du har, jo bedre sjanse har du til å vinne, avslutter Carra.

Skjeggveksten har forbedret Alonso?
Xabi Alonso har spilt en glimrende sesong så langt, og i følge Spanias landslagssjef Vicente del Bosque skal baskerens ansiktshår ha mye av æren for den gode formen denne sesongen.

- Alonso pleidde å ha en "baby-face" fremtoning, noe som ikke var til hans fordel i spillet. Det hårete skjegget han har anlagt har hjelpt ham å finne fram den sterke mandige karakteren han tidligere har manglet. Han har en seriøs "jeg mener alvor"-innstilling nå, sa den tidligere Real Madrid-manageren til pressen etter Spanias 2-1 seier i Tyrkia på onsdag.