- En anvendelig spiller

Jason McAteer tror at Liverpool har gjort et godt kjøp med signeringen av Glen Johnson. Kan spille på begge backene, som midtstopper og på midtbanen. Kjøpet viser at de røde mener alvor.

Glen Johnson fullførte overgangen fra Portsmouth til Liverpool ved å signere en fireårskontrakt i forrige uke. Jason McAteer, tidligere høyreback i Liverpool, er henrykt over kjøpet.
- Glen er en slik spiller jeg er veldig glad klubben har hentet inn, sier McAteer til LFC Magazine.

- Han ser ut til å ha slått rot på Englands høyrebackplass nå, og fra det jeg har hørt er han en flott fyr også utenfor banen.

- Det vil være fint å ha ham i garderoben. I tillegg kjenner han Premier League ut og inn.

- Johnson er ung og eksakt den type spiller Liverpool hadde behov for å signere. Jeg tror han vil bli et stort kjøp.

McAteer, som nylig har blitt assistent til John Barnes i Tranmere, føler at Johnsons anvendelighet er an av flere kvaliteter som brakte Rafael Benítez' interesse.
- Johnson er veldig angrepsinnstilt og også anvendelig.

- Han kan spille på midtbanen, og jeg er sikker på at han kan brukes som midtstopper eller venstrebacken om det trengs.

- På dette nivået har en høyreback behov for å ha disse strengene å spille på. De må være i stand til å spille vingback, midtstopper eller som vanlig høyreback som kan tilpasse seg ulike systemer. Det er derfor de ikke er billige.

- Det Rafa gjorde med Johnson var å kjøpe anvendelighet. Han kjøpte en spiller som kan spille i en rekke posisjoner.

- Det kan komme til spesiell nytte når man spiller i Europa hvor han kommer opp mot noen av verdens beste managere. Det gir ham fleksibilitet til å mikse og ta i bruk ulike systemer mot dem.

McAteer mener at £17M-kjøpet av Glen Johnson viser at de røde mener alvor i kampen om ligatittelen.
- All honnør til Rafa. Han setter seg selv i en veldig, veldig sterk posisjon i overgangsmarkedet.

- Mens forrige sesong eller sesongen tidligere ville kanskje Johnson ha gått til Chelsea, Arsenal eller Manchester United, er det en annen historie nå når Liverpool kommer med henvendelser.

- Spillere blir lokket og det vekker appetitten deres igjen. De vet at Liverpool banker på døra når det gjelder tittelen og vinne trofeer.

- Liverpools signering av Johnson foran nesen på andre klubber med Champions League-ambisjoner sender ut en klar beskjed om at de røde mener alvor igjen.

- Det er opplagt at det er det Rafa ønsker å fortelle alle.