- En anvendelig spiller

Benítez beskriver Aquilani som en anvendelig spiller med gode pasningsferdigheter. Kan spille overalt på midtbanen. Ingen direkte erstatter for Alonso. 100% tro på at Aquilani blir ok etter skade.

Rafael Benítez brukte noe av dagens pressekonferanse til å beskrive Alberto Aquilani som spiller. Italieneren kan brukes i enhver posisjon på midtbanen.
- Xabi var en midtbanespiller i ankerrollen som kunne spille langt. Han (Aquilani) er en  spiller med mer bevegelighet som spiller litt høyere opp. Han kan spille ballen og komme inn i straffefeltet, uttalte Benítez.

Benítez har en klar plan for Liverpools nye nummer 4, men føler også at 25-åringen kan spille hvor som helst i midtbaneleddet dersom det trengs.
- Vi har Mascherano og Lucas Leiva, som begge spiller meget bra, med Gerrard foran. Han kan spille istedenfor dem alle.

- Han kan spille som hengende spiss om nødvendig, men hans beste posisjon vil være mellom Gerrard og Mascherano eller mellom Lucas og Gerrard.

Rafael Benítez avviser all form for bekymringer når det gjelder Aquilanis ankelskade. Italieneren er på god vei tilbake.
- Vi visste at han hadde noen problemer. Vi har tro på at vi kan gjøre ham bedre og holde ham frisk. Vi har 100% tro på at han vil bli ok.

- Siden første dag han kom hit, har vært med fysioterapeutene. Han var i treningsstudio og i svømmebassenget, trente og jobbet meget hardt for å bli frisk så fort som mulig.