- En skandale

Den tidligere Premier League-dommeren Jeff Winter går hardt ut mot Mike Jones, etter at den ferske dommeren i går godkjente Darren Bents matchvinnermål.

Etter at Jeff Winter la fløyta på hylla for et par sesonger siden, har han ofte blitt brukt som dommerekspert i britisk media. 54-åringen er ikke nådig når han blir spurt om avgjørelsen om å godkjenne Darren Bents vinnermål i går.

- Regelboka i fotball sier at spillet skal stoppes dersom noe utenfor banen påvirker spillet. Ballen gikk i badeballen og satte Liverpool-målvakten helt ut av spill! Jeg er helt sjokkert over at en dommer på dette nivået ikke ser at det skjer, og tar den riktige avgjørelsen, sier Winter i følge Telegraph.

Winter er også overrasket over hvor lite fokus som har blitt satt på Mike Jones etter hendelsen.

- Jeg prøver å forsvare dommere så ofte det lar seg gjøre, ettersom jeg har vært der, og vet om alle problemene de kan støte på, men i dette tilfelle - selv om alle ler og spøker om det, så er det mer seriøst i forhold til regelboka enn om en dommer ikke ser at ballen er over mållinja. Det er forståelig (at man ikke kan få med seg alt) på grunn av hurtigheten på spillet nå til dags, men dette er rett og slett bare regelverket.

- Noe utenfor banen er noe utenfor banen. Det skal være 22 spillere pluss dommeren på banen. Dersom ballen treffer dommeren og går inn, så er han en del av spillet - men dersom en tilskuer løper inn på banen og sparker ballen skal spillet stoppes.  Dommerne skal lære dette på sitt første dommerkurs, ikke når de dømmer på Premier League-nivå. Dommeren forhørte seg med assistenten og visste noe var galt, gjør at det er helt utrolig at målet ble godkjent, avsutter Winter.