- En viktig seier

Jamie Carragher og Rafael Benitez er skjønt enige om at Liverpool tok en svært viktig seier på Goodison Park i dag. Duoen håper derbyseieren kan få sesongen tilbake på skinner.

Et Javier Maschrano-skudd som forandret retning i Joseph Yobo og en Dirk Kuyt-avslutning på en retur fra Tim Howard var nok til å slå Everton 2-0 i en kamp hvor Liverpool i lange perioder var nest best. Carragher er imidlertid ikke enig i at de blå var det beste laget.

- Jeg synes vi var marginalt bedre enn dem, men det var ingen stor kamp. Det var et typisk derby, mange lange baller, og kamp om andreballene. Det var mye kjemping og lite kvalitet, uttalte Carragher til Sky Sports etter kampslutt.

- Det var viktig med en seier nå. Resultatene gikk vår vei i går, så vi skjønte dette ble en viktig kamp med tanke på å avansere på tabellen. Vi har ikke spilt så bra som vi skulle ha ønsket denne sesongen, men vi er de eneste som kan forandre på det. Med et par seire nå kan vi forhåpentligvis gjøre det, men vi har mye arbeid foran oss, la han til.

Rafa håper derbyseieren kan få sesongen tilbake på skinner
- Dette var en svært viktig seier for oss, slår også manager Rafael Benitez fast.

- Vi vant borte mot Debrecen i midtuken, og vi visste at vi måtte fortsette å vinne. Lokaloppgjør er alltid veldig vanskelige, og også veldig viktige, så dagens seier kan være løftet vi trenger med tanke på resten av sesongen. Vi er høyere på tabellen nå, og alle er glade. Vi får se om vi klarer å fortsette og vinne kamper nå, sa spanjolen på pressekonferansen etter kampen.

- Det var åpenbart en vanskelig kamp for oss. Everton spilte veldig direkte fra start av, og var også farlige på dødballer. Det var vanskelig å kontrollere begivenhetene og stoppe dem, fordi de er store og gode i lufta. Jeg syntes vi viste karakterstyrke.

- Vi forsøkte å spille på kontringer. Av og til klarte vi å holde på ballen, mens vi i andre perioder ikke var like gode til det. De presset oss, men vi viste karakterstyrke, og vi vant ved å score to mål. Mot slutten av kampen hadde vi bedre kontroll over begivenhetene.

Benitez var også raus i rosen av Pepe Reina, som gjorde en fantastisk dobbeltredning fra Cahill og Fellaini på stillingen 1-0 tjue minutter før slutt.

- Det var en fantastisk redning av Pepe. En redning som var veldig viktig for oss. Han viste hvilken klassekeeper han er, og redningene var utrolige.

- Da vi kjøpte Pepe, visste vi at han var en god målvakt, og han blir stadig bedre og lærer fortsatt. Vår målvaktstrener, Xavi Valero, gjør en veldig god jobb med ham. For meg fremstår han som den beste keeperen i verden, og i dag beviste han det igjen.

- Jeg syntes vi forsvarte oss veldig bra som lag, og det er positivt med tanke på fremtiden. Agger og Carragher gjorde en veldig god jobb, og vi hadde også Mascherano og Lucas som jobbet hardt på midtbanen med å hjelpe forsvaret.

- Carra er den som snakker og organiserer laget, og han viste flott karakterstyrke nok en gang.

- Det er alltid viktig å vinne, og å vinne flere kamper på rad er nøkkelen om du ønsker å holde deg høyt oppe på tabellen og være blant de fire beste. For øyeblikket får vi ta en kamp om gangen. Vi har gjort jobben vår i dag, og vi må nyte det.

- Nå har vi en uke å forberede oss på til neste kamp mot Blackburn, og forhåpentligvis kan vi ta en ny seier.

Benitez fikk også spørsmål om tilstanden til Fernando Torres.

- Vi testet Fernando på lørdag. Han sa han fortsatt kjente litt smerter, men han blir stadig bedre og gjør fremskritt. Vi vil teste ham igjen den kommende uken, og forhåpentligvis kan han trappe opp treningen litt.