- En vond uke

Alan Hansen deler sine tanker om Hillsborough, og ville aldri gått på kamp igjen om han var av de som mistet noen. FOAR-singel rett inn på 16. plass på hitlistene.

I sin spalte i Telegraph i dag deler Alan Hansen sine tanker rundt Hillsborough, 20 år etter.

- Det var en av de mest traumatiske og vanskelige tidene noen kunne gp gjennom. Både dagen i seg selv og det som skjedde etterpå. Denne uken blir vond. 20 år er lenge, men ingen vil glemme hva som skjedde der. Når du ser bildene av det igjen, er det klart at dette aldri må bli glemt.

- Fire til seks dager etterpå begynte begravelsene. Jeg gikk i 12 stykker, og var naiv som trodde det ville bli lettere - for de gjorde det verre. Det vi gikk gjennom var selvsagt ingenting i forhold til hva de pårørende gikk gjennom,

- Selv om fotball skulle være ubetydelig, ble det viktigere, fordi det var det eneste gjennom Hillsborough som vi virkelig satte pris på, og hva det betydde for alle. Jeg hadde spilt der i 12 år, og dette var min 13. sesong, men frem til Hillsborough visste jeg aldri helt hva fotballlen betydde for folk. Det er ingen tvil i mitt hode om at dersom jeg hadde mistet noen, en sønn eller en datter, så ville jeg aldri gått på en fotballkamp igjen. Bare tanken...

- Majoriteten av folk i Liverpool ville vi skulle fortsette å spille kamper, og at sesongen skulle fortsette. En og annen i garderoben var ikke sikker på om det var det riktige, men etter den enorme støtten fra folket i Liverpool om at vi skulle fortsette, så var det det vi gjorde. Påvirket det oss på banen? Antagelig ikke, for vi var så konsentrerte på hva vi holdt på med. Vi spilte i FA cup-finalen og vant. og hver eneste kamp var som en cupfinale fordi vi jaktet tittelen. Seks eller syv uker senere tapte vi den kampen mot Arsenal. På hvilket som helst annet tidspunkt ville det vært en katastrofe, men på grunn av det som hadde skjedd, så betydde det liksom ikke så mye.

- Skuffelsen av å tape et ligagull i det 92. spilleminutt skulle vært den verste dagen i våre liv, men når du ser på hva som skjedde seks uker før så virket det bare uviktig. Jeg ser ikke en gang på det som et lavpunkt i min karriere, fordi det rett og slett ikke var viktig nok. I de omstendinghetene tror jeg det kun er Liverpool Football Club som kunne komme tilbake og vinne ligaen igjen den neste sesongen.

- Denne uken har jeg en følelse av at 'Justice for the 96'-kampanjen vil være sterkere enn noen gang. Jeg føler selv at noe, en eller annen plass, må bli gjort. For familiene, for å se bildene fra dette viser hvordan det aldri har blitt gjort rettferdghet. Noen må bare løfte handen sin og si 'vi gjorde feil'. La oss åpne opp og gjøre klart hva som virkelig skjedde. Hillsborough var lavpunktet i livet mitt. Men når du kommer til Liverpool så føler du at det er et sterkt samhold. Det ble vist etter tragedien, da folk kom sammen. Til og med Everton-supporterne, som var fantastiske. Det hjelpte alle gjennom det. Jeg tror ikke det er mange samfunn som kunne kommet gjennom det. Mange ville brutt opp, men Liverpool har kommet ut av det enda sterkere.



FOAR-singel inn på 16. plass
Den nyslupne Fields of Anfield Road-singelen gikk rett inn på den britiske topp 20 listen i sin første uke. Singelen, som kun er tilgjengelig på iTunes og DVD og plategiganten HMV på Merseyside, har vært en kjempesuksess. Mange av HMV butikkene ble utsolgt i helgen, noe som nok hindret singelen fra å klatre enda høyere på listene.

Det er nå trykket opp 10.000 nye eksemplarer. I Nord-vest er den mest solgt av alle plater denne uka.

- Vi var ikke klar over at så mange ønsket seg en fysisk kopi av singelen. Vi prøvde å trykke opp flere så raskt som vi kunne. Hele prosjektet er for å hedre de 96 som omkom på Hillsborough, sier Steve Rotheram til Liverpool Daily Post.

Peter Hooton, som er meget involvert i SoS, og tidligere frontvokalist i Liverpool-gruppa The Farm, er en av de medvirkende på singelen. Han forteller at de aldri hadde hitlistene i tankene da de startet prosjektet.

- HMV har fortalt oss at de ikke har sett lignende salg som dette på mange år. Da vi startet med dette hadde vi ikke hitlistene i tankene. For mange blir singelen som et samleobjekt. Dersom vi hadde solgt den i butikker over hele landet ville den gått enda høyere på listene, sier Hooton.

Sangen kan fremdeles kjøpes på iTunes, og det kan du gjøre ved å trykke her.