- Endelig løsnet det

Steven Gerrard følte at han endelig fant tilbake til gamle takter mot Bolton på lørdag. Megson mente Liverpool-spillerne filmet. Rafa om valget av Kyrgiakos.

- Jeg har hatt en svak start på sesongen. I garderoben etter Aston Villa kampen måtte jeg bare innrømme for meg selv og andre at jeg ikke hadde spilt bra nok. Jeg er mann nok til å innrømme det. Jeg trengte en reaksjon etter mandagens svake forestilling, og jeg føler at jeg klarte å få til det, uttaler kapteinen til Liverpool Daily Post.

- Denne seieren over Bolton var viktig. Det har vært godt dokumentert at vi har vært gjennom en vanskelig uke. Ingen trodde at vi skulle tape to av våre tre første kamper. Vi følte presset på oss for å ta tre poeng i denne kampen. Hvordan vi klarte det var underordnet. Alt handlet om å få et godt resultat, legger han til.

- Selv slet jeg med Muamba de første 45 minuttene mot Bolton. Han var min skygge. Jeg tror han ville ha fulgt etter meg om jeg hadde gått på do! Men han klarte ikke å fortsette med dette etter at Bolton ble redusert til ti mann. Det er alltid morsomt å score mål, og det er enda mer tilfredsstillende etter at du har vært under press hele uken og folk har kritisert deg og laget ditt.

- Kritikken har kommet som en følge av forventningene folk har til oss. Etter at vi ble nummer to i fjor, forventet alle at vi skulle få en knallstart og kjempe i toppen av tabellen med en gang i år.

- Nå har vi opplevd at folk har avskrevet oss etter tre kamper, noe som er galskap.

- Alle spillerne visste at vi ikke hadde spilt bra nok mot Villa, og at vi måtte heve oss. Vi la press på oss selv. Vi har noen store navn på laget, som forventer å vinne alle kamper. Jeg syntes alle tok ansvar mot Bolton, og seieren var vel fortjent.

- Vi svarte på kritikken på beste måte. Nå håper vi å få til en rekke med gode resultater som vil få de to tapene i starten av sesongen til å blekne.

- Spillerne har kanskje blitt litt nervøse i løpet av kampene, når vi ikke har fått den åpningen vi har ønsket oss. Vi hadde ingen perfekt preseason, der folk kom sent tilbake fra sommerferie samtidig som vi var uheldige og fikk en del skader. Jeg leter ikke etter unnskyldninger, men det har vært forstyrrende elementer.

- På bakgrunn av dette visste vi at det ville bli vanskelig da sesongen startet. Vi var nervøse, og i tillegg ble en del unge spillere kastet til ulvene.

- Vi kan nå hente mye selvtillit fra resultatet mot Bolton. Ting vil ordne seg, og vi kan få til en rekke med gode resultater. Vi må sørge for at vi vinner kampene hvor vi spilte uavgjort i fjor, for å ta igjen det tapte fra de to kampene vi allerede har tapt.

- Jeg tror årets liga blir annerledes enn i fjor. I fjor vant lag som Chelsea og Manchester United nesten alle kamper de spilte, men jeg tror ikke det vil skje i år. Lag som Manchester City og Tottenham er sterkere, og det er 7-8 lag som kan ta poeng fra alle.

Megson mente Liverpool-spillerne filmet
Bolton-manager Gary Megson retter i dag skarp kritikk mot flere Liverpool-spillere som han mener filmet gjentatte ganger i lørdagens kamp på Reebok Stadium. Spesielt refererer han til situasjonen der Sean Davis felte Lucas, og fikk sitt andre gule kort for dagen.

- Utvisningen kom som en følge av dommerens tolkning av to situasjoner. Ved begge anledninger ga han gult kort, men jeg vil på det sterkeste hevde at det kun er 14 av klubbene i ligaen som vil få gule kort på slike situasjoner. Det finnes seks klubber det ikke vil skje med. Vi må enten bare akseptere det, eller bli bedre til å filme selv. Det sistnevnte er uaktuelt. Jeg kan ikke forfekte ærlighet og integritet, og så be spillerne om å kaste seg ned hele tiden, siteres Megson i Liverpool Daily Post.

- Du må bare håpe at dommerne, når de har sine møter, innser hva som skjer. Jeg så ikke alt som skjedde rundt utvisningen, men jeg visste noe slikt kom til å skje. Så snart Liverpool-spilleren gikk i bakken prøvde vi å foreta et bytte, men du skjønte hva som kom til å skje.

- Det var andre ting som skjedde ute på banen også. Liverpool vet vi spiller fysisk fotball, og ingen i denne divisjonen liker dueller mot Kevin Davies på dødballer eller å gå i dueller med Jussi Jaaskelainen. I stedet for å akseptere vår spillestil fokuserer motstanderen på dette i pressen før kampen, og det blir også nevnt fra sidelinja under hele kampen. Det er mye sutring over dette. Lucas klagde til dommer Alan Wiley og fikk Davis utvist.

- Jeg aksepterer ikke dette. Jeg kommer til å klage på ting som dette til folk slutter å kritisere Kevin Davies og til folk slutter å sutre for å få tildelt gule kort til våre spillere. Noen av våre motstandere kaster seg ned hele tiden, over hele banen. Vi går i dueller. Vi stenger rom, og vi kjemper for hver eneste ball. Du vil aldri se en av mine spillere ligge på banen og rulle rundt når han ikke er skadet. Vår fysioterapeut er sjelden ute på banen, mens våre motstanderes fysioterapeuter er ute på banen hele tiden, selv om du vet at spillerne deres ikke er alvorlig skadet.

Megson hevdet at to av Liverpools spillere filmet under lørdagens kamp.

- Har man fjernet regelen om at spillere skal få gult kort dersom de filmer? Jeg tror fortsatt den er der, men når så man sist at en spiller fikk gult kort for filming? Det skjedde to ganger i denne kampen. To spillere kastet seg ned for å få straffespark. Jeg skal ikke si navnene deres. Enten må vi begynne med dette selv, eller så må vi bare akseptere at dette skjer mot oss. Fortell meg sist noen så en Bolton-spiller filme.

Rafa ville spare Skrtel
Manager Rafael Benitez har overfor Liverpool Daily Post forklart hvorfor han benyttet Sotirios Kyrgiakos som makker til Jamie Carragher, i stedet for Martin Skrtel, i lørdagens kamp på Reebok Stadium.

- Det vil alltid være et problem med manglende forståelse mellom midtstopperne når spillere går ut og inn av laget hele tiden. Men vi ønsket å beskytte Skrtel på grunn av kjeven hans, så vi bestemte oss for å sette inn Kyrgiakos. Det var situasjoner der man kunne se at forståelsen mellom ham og Carragher ikke var helt på topp, men slike ting skjer, siteres Liverpool-manageren.