- Erfaring er uvurderlig

Sami Hyypiä sier at det er minst like viktig å ha erfaring og spilleforståelse som fart, på et tidspunkt hvor Jamie Carragher får høre kritiske røster for sin midtstopperspill.

Sami Hyypiä har fått en kjempestart til sin karriere i Bayer Leverkusen, hvor man etter åtte ligakamper topper tabellen i Bundesliga. Foran Liverpools møte med Chelsea i morgen er det blitt stilt spørsmålstegn ved spillet til Jamie Carragher denne sesongen, og hvorvidt Rafa Benitez bør sette inn en friskmeldt Daniel Agger med en gang på bekostning av Carra eller Martin Skrtel.

Chelsea har mye fart på topp og noen vil være bekymret for tempoet til Carragher, som også har hatt en tendens til å slite mot Didier Drogba. Hyypiä understreker imidlertid at man ikke kan undervurdere erfaring. En aldri så liten forsvarstale for hans mangeårige tidligere kollega, som nok igjen får nikket til å starte på Stamford Bridge.

- Først og fremst, du må være en god spiller, forklarer Sami til The Daily Telegraph. - Hvis du ikke kan kontrollere ballen, lese spillet, da kan du være så rask du vil men det vil likevel ikke gjøre deg til en bedre eller mer pålitelig spiller.

- Det betyr ikke at du behøver et nødvendig fysisk nivå og en viss fart. Uansett fysiske forutsetninger, du må likevel ha kvalitet til å håndtere Premier League, Bundesliga, eller hvem liga du nå måtte spille i.

- Du kan ikke undervurdere den verdien som erfaring har i fotball.

- Det viste at jeg hadde rett da jeg trodde at jeg fortsatt kunne spille på det høyeste nivået, sier Sami Hyypiä etter sin gode start i Tyskland. - Jeg har ikke forandret måten jeg spiller på etter hver som jeg ble eldre. Jeg har alltid spilt som Sami Hyypiä, og jeg er fortsatt i stand til å gjøre min jobb hver uke.