- Et privilegium å være kaptein

Steven Gerrard føler seg priviligert som kaptein for de røde. Han berømmer lagkameratenes arbeid. Gerrard stresser ikke med ny kontrakt. Capello enig med Zidane.

Steven Gerrard innrømmer at det er et privilegium å være kaptein for Liverpool. 28-åringen avslører at det er langt lettere å lede laget nå i medgangstider.
- Det er et absolutt privilegium å være kaptein i denne fotballklubben til enhver tid, men spesielt når laget spiller på den måten det gjør, forteller Gerrard til Liverpool Echo.

- Det gjør jobben min mye enklere når du ikke trenger å snakke for mye til spillerne fordi de bare gjør jobben sin uten at det er nødvendig å si noe.

- Selvtilliten er veldig høy nå, og vi nyter å spille sammen. Vi spiller uten frykt og uten angst, og jeg tror dere har sett flott fotball fra oss de seneste par ukene.

- Fra bak på banen til helt fremme i angrep, alle trekker i riktig retning for laget.

Steven Gerrard har nettet seks mål på de seneste tre kampene, men understreker at fotball handler om lagsamarbeid.
- Målene kommer, og jeg nyter selvsagt fotballen i øyeblikket. Jeg spiller sammen med praktfulle spillere. Torres og jeg har hatt mange klapp på skulderen i det siste, men det er viktig å anerkjenne våre lagkamerater som har vært fantastiske.

- Det er fra keeper og forsvar helt frem til angrepet.

- De to sidebackene har vært praktfulle i det siste, midtstopperne det samme. Jeg kunne ta for meg hele laget. Alle gjør jobben sin skikkelig. La oss håpe det fortsetter, og forhåpentligvis vil det gjøre det helt frem til sesongslutt.

- Hvis vi fortsetter å spille slik vi har gjort de seneste tre kampene, vil det bli en spennende avslutning.

Liverpool utklasset Aston Villa 5-0 i forrige ligarunde.
- Det var et perfekt resultat, en god forestilling og massive tre poeng.

- Før kampen hadde vi slått oss til ro med 1-0, men vi endte opp med å score fem, og det kunne også ha vært mer.

- Når vi spiller foran supporterne våre, er forventningene veldig høye. Det forventes at vi knuser lagene på Anfield hver uke, men det fungerer ikke slik. Gjennom en sesong vil det være perioder når det er vanskelig fordi man ikke er på sitt beste, og man må dra i land et resultat.

- Men mot Villa var vi fantastiske fra start til slutt, og vi fikk vår belønning foran mål.

Gerrard tror det går mot en spennende avslutning i Premier league.
- Det er åpent, men jeg tror Manchester United fortsatt er favoritter. De er i en bedre posisjon enn oss og Chelsea, men vi har minsket avstanden. Forhåpentligvis vil de begå nye feiltrinn i fremtiden, og vi skal slå til.

Til sommeren vil sannsynligvis Steven Gerrard bli tilbudt en kontraktsforlengelse. Det er likevel ikke noe han tenker på nå.
- Det er ikke viktig i øyeblikket. Det som er viktig er at vi fortsetter å vinne fotballkamper, at vi fortsatt er med i tittelkampen og at forsøker å avansere i Europa.

- Hvis klubben ønsker å forlenge min kontrakt, vet de at jeg ønsker å bli. Det er opp til dem.

Englands landslagssjef stiller seg bak Zinedine Zidanes uttalelser om Steven Gerrard.
- Zidane sa at Gerrard var en av de beste i verden, og jeg er enig med ham. Det er en fantastisk tid for ham. Han er i sin ypperste form.