- Feil å kalle N'Gog en juksemaker

Benítez mener David N'Gog ikke må stemples som juksemaker. Situasjonen der Liverpool fikk straffe mot Birmingham kan ikke sammenlignes med handsen til Thierry Henry mot Irland.

Rafael Benítez mener det blir feil å stemple David Ngog som juksemaker for resten av karrieren. Spissen er tilbake i aksjon for de røde etter det kontroversielle straffesparket som ga Liverpool 2-2 mot Birmingham for snart 14 dager siden. 20-åringen gikk i bakken på det som kunne se ut som en felling av Lee Carsley. Tv-bildene viste at det ikke var kontakt mellom spillerne, og Ngog ble i etterkant beskyldt for å ha filmet seg til straffesparket. Også Benítez mente at straffesparket var feilaktig idømt.
- Ngog vet det var en dårlig situasjon. Men han løp og forsøkte å score. Han så at en spiller gikk ned, og han måtte hoppe. Å forsøke å takle slik er et regelbrudd ifølge spillereglene, sier Benítez til Liverpool Daily Post.

- Jeg var bak dommeren. Alle trodde det var straffespark, 100%. Etterpå kan vi se på reprisen og snakke om videoteknologi, men i det øyeblikket trodde alle det var straffespark. Etter å ha sett reprisen kunne jeg se en spiller gå ned og forsøke å takle en av våre spillere. Vår spiller hoppet, filmet, men på det tidspunktet trodde jeg det var straffespark.

Benítez fikk spørsmål om spilleren vil være sterk nok til å håndtere mishagsyringer fra motstanderens fans.
- Jeg har ikke sett at Ngog har hatt noen problemer på trening, ikke filmet i andre kamper. Han er en veldig ærlig spiller, en ung spiller med kvalitet og har en god mentalitet.

- Jeg kunne ha nevnt 20 spillere som har dette problemet, men ikke Ngog. Jeg tror det ville være en stor feil (å stemple ham som filmer nå).

-  Det er stygge taklinger hver uke som er farligere for spillernes integritet enn denne situasjonen. Det er en situasjon man kan se i mange kamper.

Denne uken har det vært mye fokus på målet som sendte Frankrike til VM på bekostning av Irland. Thierry Henry handset med vilje i forkant.
- Jeg har snakket med David. Det er en enorm forskjell mellom å være utsatt for en takling som gjør at du hopper og faller overende enn at du berører ballen med hånden.

- For meg er det helt forskjellig. Jeg synes vi har snakket for mye om dette, og det er to ulike situasjoner.

- Jeg ber alltid spillerne om å holde seg på beina. Vi ønsker å gjøre ting skikkelig. Vi snakker hele tiden med spillerne om måten vi ønsker å gjøre ting på, måten vi ønsker å oppføre oss på, måten vi ønsker å vinne på. De vet det.

- Det betyr ikke at vi ikke får se slike situasjoner i løpet av en sesong. Vi ønsker ikke å se det, men det skjer noen ganger. Hovedsaken er å innse det og prøve å gjøre noe positivt.

Benítez mener at stygge taklinger er et langt større problem enn filming.
- Dere har sett mange taklinger i fotball der spillere går ned, men de filmer nødvendigvis ikke. Det er en del av spillet.

- For meg er stygge taklinger det verste. Jeg vil alltid si det samme. Vi kan snakke om dette i månedsvis om vi ønsker, men stygge taklinger er farligere enn noe annet.

- Tenk på spillere som har blitt skadet i månedsvis på grunn av en stygg takling, og likvel snakker alle om dem som juksemakere.