- Folk har overreagert

Charles Itandje mener at folk har overreagert på oppførselen hans under Hillsborough-minnestunden onsdag ettermiddag. Marco van Basten misliker situasjonen til Ryan Babel.

Til den franske sportsavisen Aujourd'hui uttaler Charles Itandje at folk har overreagert mot ham, etter at keeperen har vært gjenstand for massiv kritikk for oppførselen sin under 20-årsmarkeringen av Hillsborough-ulykken på onsdag.

Itandje har som kjent blitt suspendert i 14 dager av Liverpool FC, og har tidligere bedt både om unnskyldning og tilgivelse.

TV-bildene viser at reservekeeperen ler og dulter til lagkamerat Damien Plessis under minnegudstjenesten. Nå mener hovedpersonen selv at hendelsen er storm i et vannglass.

- Det var et klipp på 30 sekunder som folk overreagerer på. Man må se en time av videoen for å kunne bedømme oppførselen min. Men avisene i England har en tendens til å overdrive, siteres Itandje av Aujourd'hui.

Den franske sportsavisen spør blant annet Itandje om hva det er han faktisk gjør på, i klippet som så mange supportere har reagert på.

- Jeg aner ikke. Jeg har ikke en gang sett det. Jeg vet ikke i hvilket øyeblikk jeg har blitt filmet, lyder det smått utrolige svaret fra målvakten.

Itandje avslører ellers at han ikke har hatt noen form for kontakt med Liverpool-manager Rafael Benitez etter at han ble suspendert.

- Jeg har ikke fått noen forklaring. Jeg har ikke en gang fått sjansen til å forklare meg overfor klubben. Assistentmanager Sammy Lee ringte meg fredag morgen og ba meg om ikke å møte på trening.

- Denne saken vil ikke forandre min posisjon i klubben noe særlig. Jeg er allerede på transferlisten, konstaterer Itandje.

- Jeg forlater antagelig klubben i sommer. Jeg blir ikke brukt på laget.

- Jeg ønsker ikke å fremstå som paranoid, men jeg håper virkelig ikke det er noen sammenheng mellom dette og min situasjon i klubben.

- Det er ikke klubben jeg behøver å forklare min oppførsel til, men Hillsborough-familiene. Jeg sympatiserer med dem, og ønsker å fortelle dem det.

Van Basten ikke komfortabel med Babels situasjon
Tidligere landslagssjef for Holland, Marco van Basten, liker ikke at Ryan Babel får så lite spilletid i Liverpool. Den gamle storspilleren mener at 22-åringen reiste til Liverpool for tidlig.

- Det er en dødssynd at Ryan Babel blir holdt på innbytterbenken i Liverpool. Han reiste til England for tidlig. Han spilte bra i Holland og for U21-landslaget, men nå har han tatt ett steg bakover, blir van Basten sitert i engelske søndagsaviser.