- Fornøyd med transferbudsjettet

Rafael Benítez sier til Liverpool Echo at han tror han har nok penger tilgjengelig til å hente en eller to spillere Liverpool trenger. Manageren klar for å sloss om PL-tronen neste sesong.

Det har versert mange rykter de siste ukene om at Rafael Benítez ikke har penger tilgjengelig for å hente sine mål på overgangsmarkedet denne sommeren. Andre rykter har sagt at tilstanden er så kritisk at Liverpool er nødt til å selge spillere for store summer dersom det skal komme noen inn. I dag går manageren ut og sier han er fornøyd med transferbudsjettet sitt, selv om det ikke er store summer han har til rådighet.

- Vi visste at det kom til å bli en tøff sommer på grunn av finanskrisen i verden. Åpenbart så har vi ikke mye å bruke, men jeg tror vi har nok penger til å kjøpe den ene eller de to spillerne vi behøver. Jeg er veldig fornøyd med den stallen vi har her. Denne sesongen har vært veldig bra, og vi har kjempet i alle turneringer, sier han til Liverpool Echo.

- Enkelte klubber forhørte seg om nøkkelspillerne våre, så vi prioriterte å forlenge kontraktene til noen av dem. Dette er spillere som er ryggraden i lagent.

- Dersom jeg kan kjøpe en eller to spillere så tror jeg vi vil forbedre oss. Hvor mye vi kan forbedre oss? Nok til å vinne tittelen? Jeg er sikker på at det blir nok til å kjempe om den hvertfall. Jeg vil ikke snakke om tall, og jeg kan ikke si hvor mye vi har tilgjengelig.

I neste uke har Rafa vært Liverpool-manager i fem år.

- Da jeg bestemte meg for å signere den nye kontrakten gjorde jeg det fordi Liverpool Football Club er mer enn en klubb. Det er hjertet av byen, det er våre liv, og det betyr så mye for folkene her. Jeg følte jeg bare måtte signere kontrakten.

Manageren er nå klar for å sloss om Premier League-tronen.

- Folkene her har alltid kjempet, og vi kjempe hele livet. Vi ønsker å gjøre det samme. Vi vet at situasjonen ikke er fantastisk, men vi har mye tro på stallen vår, og ønsker å kjempe slik som vi gjorde forrige sesong.

- Jeg er veldig fornøyd med stallen vi har. Jeg er optimistisk fordi vi snakket nylig om hvor sjelden Fernando Torres og Steven Gerrard spilte sammen denne sesongen. Forhåpentligvis vil de spille mer sammen neste sesong. Vi har også flere gode unge spillere, som David NGog, Nabil El Zhar, Ryan Babel og Emiliano Insua, som alle kom opp og spilte bra. Vi har en god stall. Som denne sesongen, tror jeg vi kommer til å kjempe om sølvtøy på alle fronter neste sesong.